Το ΚΑΠΗ φτιάχνει γκόγκες και κέφι

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το ΚΑΠΗ φτιάχνει γκόγκες και κέφι

Φεβρουάριος 14, 2012 - 18:05

φωτογραφία :eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Στο ΚΑΠΗ Άργους μαζεύτηκαν οι συνταξιούχοι για να αναβιώσουν το έθιμο που ήθελε τις αποκριές να φτιάχνουν  χειροποίητα ζυμαρικά τις γνωστές γκόγκες.
Περίπου 25 κυρίες έβαλαν τις ποδιές τους και ξεκίνησαν τις προετοιμασίες για το βραδινό γλέντι .Οι κύριοι παρακολουθούσαν τραγουδώντας ή παίζοντας κολιτσίνα. 
Για τις γκόγκες έφτιαξαν ζυμάρι, το έκαναν σε σχήμα μασουριού (στενόμακρο) και το πάχος του όσο ένα δάχτυλο. Στη συνέχεια, το έκοψαν σε κομμάτια του ενός πόντου και με το δείχτη του χεριού το πίεζαν στο τραπέζι, τραβώντας το προς τα πίσω έτσι ώστε να πάρει το σχήμα αχιβάδας, τις έφτιαξαν όπως τα μακαρόνια με καυτό λάδι και μυζήθρα.
Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης επικράτησε το κέφι και η καλή διάθεση δεν έλειψαν τα αποκριάτικα τραγούδια και τα αστεία για τους ερωτευμένους αφού συνέπεσε ημέρα με την γιορτη του Αγίου Βαλεντίνου.
Η τρίτη ηλικία αποδεικνύει πως είναι παρόν στη ζωή και έχει ακόμη πολλά να προσφέρει, εμείς θα ευχηθούμε  και του χρόνου.(φωτορεπορτάζ :eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)