Από δύο επιτροπές η έκδοση των οικοδομικών αδειών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Από δύο επιτροπές η έκδοση των οικοδομικών αδειών

Φεβρουάριος 15, 2012 - 11:20

Από 1η Μαρτίου οι πολεοδομίες καταργούνται και θα εφαρμοστεί ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για την έκδοση και τον έλεγχο των οικοδομικών αδειών.
Ήδη έχει ξεκινήσει  από τους αρμοδίους η διαδικασία  διαμόρφωσης του πλαισίου που  θα λειτουργήσει για την έκδοση των αδειών και μάλιστα γίνονται διαρκώς συσκέψεις με τους δήμους και τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα υπάρξει συγκρότηση δύο επιτροπών που είναι αναγκαίες. Η μία είναι η επιτροπή πολεοδομικών θεμάτων και αμφισβητήσεων και η δεύτερη είναι μία επιτροπή αρχιτεκτονική. Επιτροπές που θα κάνουν τους ελέγχους και θα εξετάζουν και όλες τις προσφυγές, Ενώ υπάρχει προετοιμασία και για το μητρώο δόμησης. Στις προθέσεις των εμπνευστών των αλλαγών είναι ο πολίτης να σταματήσει να ταλαιπωρείται και να μειωθεί η γραφειοκρατία  καθώς και να  υπάρξει  διαφάνεια, κάτι που ως γνωστόν έλειπε τόσα χρόνια.  Για να προχωρήσει το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα πρέπει να υπάρξει αγαστή συνεργασία των τριών εμπλεκομένων της αποκεντρωμένης διοίκησης, της περιφέρειας και των δήμων που θα κληθούν να εφαρμόσουν τη διαδικασία. Στην αρχή αναμένονται δυσκολίες και προβλήματα αφού πρόκειται για ένα μεταβατικό στάδιο αλλά σιγά σιγά αναμένεται να υπάρξει προσαρμογή και όλα να λειτουργήσουν ομαλά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Βέβαια δεν μας είπε κανείς ποιοι- εκτός τους έχοντες και κατέχοντες- με αυτή την κρίση θα εκδίδουν άδειες όταν η οικοδομική δραστηριότητα έχει πλέον καταρρεύσει και αναμένεται να σημειώσει και νέα πτώση