Δραστηριότητες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παν. Νίκα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δραστηριότητες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παν. Νίκα

Ιανουάριος 21, 2020 - 10:52

Σε σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτισμού για τα ΔΗΠΕΘΕ ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Σε σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτισμού, στην Αθήνα, θα μετάσχει αύριο Τετάρτη 22 Ιανουαρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην εν λόγω σύσκεψη, όπως έγινε γνωστό, θα μετάσχουν περιφερειάρχες από τις Περιφέρειες της χώρες στις οποίες λειτουργούν ΔΗΠΕΘΕ (Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα).

Σκοπός της σύσκεψης είναι να συζητηθεί η αναδιοργάνωση του θεσμού των ΔΗΠΕΘΕ τον οποίον δρομολογεί το υπουργείο Πολιτισμού.

Αναζήτηση προγραμμάτων για προώθηση της καινοτομίας στην Περιφέρεια

Θέματα που αφορούν την καινοτομία συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη, με την σύμβουλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Στρατηγικής Γιάννα Τζανιδάκη, διευθύντρια Καινοτομίας και Ανάπτυξης της ERTICO-ITS Europe.

Οπως έγινε γνωστό, στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι δυνατότητες αξιοποίησης από την Περιφέρεια ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με στόχο την υλοποίηση έργων που προωθούν την καινοτομία.

Την Μεγαλόπολη επισκέπτεται σήμερα Τρίτη ο υφυπουργός Ενέργειας Γ. Θωμάς, συνέντευξη στις 6 μ.μ. στην Τρίπολη

Τη Μεγαλόπολη επισκέπτεται στις 9 το πρωί σήμερα, Τρίτη 21 Ιανουαρίου, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς, μαζί με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, οι οποίοι το απόγευμα στις 6 θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, ο Γ. Θωμάς στο πλαίσιο της επίσκεψής του “θα συναντήσει την δημοτική αρχή και θα παραστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης -μεταξύ άλλων- θα επισκεφθεί την λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ Μεγαλόπολη 4 όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων και στελέχη της επιχείρησης.

Ο υφυπουργός θα μεταβεί ακόμη στη μονάδα φυσικού αερίου της ΔΕΗ Μεγαλόπολη 5, τα ορυχεία και τον χώρο τηλεθέρμανσης. Η επίσκεψή του θα ολοκληρωθεί με την συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει μαζί με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στην έδρα της Περιφέρειας την Τρίπολη γύρω στις 6 το απόγευμα.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε συνέχεια της πρώτης συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής για την απολιγνιτοποίηση και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για συγκρότηση Ευρωπαϊκού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης που θα στηρίξει χρηματοδοτικά τα εθνικά σχέδια μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στόχος είναι να  ενημερωθεί η τοπική κοινωνία της Μεγαλόπολης για τους σχεδιασμούς τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο” καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αύριο Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, θα μεταβεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην Αθήνα, προκειμένου να μετάσχει -από κοινού με τον ομόλογό του Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη- στην πρώτη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί για να επεξεργαστεί τα μέτρα δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή, των περιοχών της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας.

Ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη για τουριστικά θέματα

Ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων που διαχειρίζονται θέματα σχετικά με τον τουρισμό συγκάλεσε την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η σημερινή τρίωρη σύσκεψη, όπως και αυτή με φορείς σχετικούς με τον τουρισμό -η οποία έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο Τετάρτη 22 του μήνα-, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πρότασης της Περιφέρειας για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του 2020, το οποίο θα έλθει προς έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του, η οποία αναμένεται να συγκληθεί την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου.

Συσκέψεις για το ΠΔΕ σε Λακωνία και Μεσσηνία

Συσκέψεις για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) στις Π.Ε. Λακωνίας και Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα. Μέσα στην εβδομάδα, εξ άλλου, αναμένεται ανάλογη σύσκεψη και για το ΠΔΕ της Π.Ε. Κορινθίας.

Στις συσκέψεις -στην κάθε μία από τις οποίες συμμετείχαν επίσης οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, από κοινού με υπηρεσιακούς παράγοντες από τις δύο Π.Ε. αλλά και την έδρα- τονίστηκε από τον περιφερειάρχη ότι πρέπει να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα, αφ΄ενός σε έργα που θα καταστήσουν ασφαλές το επαρχιακό και το εθνικό οδικό δίκτυο στους δύο νομούς και αφ΄ετέρου σε έργα που αφορούν τον αγροτικό τομέα και κυρίως τα θέματα της άρδευσης (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ) και του εξηλεκτρισμού.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, προέχει η αποκατάσταση της οδικής ασφάλειας μέσα από την αναβάθμιση του του επαρχιακού και του εθνικού δικτύου, έτσι ώστε να καλυφθούν στο σύνολό τους οι επισημάνσεις οι οποίες περιέχονται στα έγγραφα της Αστυνομίας ως προς τα επικίνδυνα σημεία που έχουν εντοπιστεί σε δρόμους των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας δήλωσε ότι αν και έχουν διατεθεί σημαντικές πιστώσεις προς τις Π.Ε. για τον πιο πάνω σκοπό, εφόσον κριθεί ότι αυτές δεν επαρκούν τότε οι Περιφερειακές Ενότητες μπορούν να εξεύρουν επιπλέον κονδύλια από άλλα έργα -ιδιαίτερα από προγραμματικές συμβάσεις.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης ανέφερε ένα σημαντικό στατιστικό στοιχείο όσον αφορά την απορρόφηση των πόρων του ΠΔΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τονίζοντας ότι πρώτη στον τομέα αυτό είναι η Π.Ε. Αργολίδας.

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνεδρίασε την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η επιτροπή, στην τρίωρη συνεδρίασή της, συζήτησε και προετοίμασε θέματα που θα έλθουν προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία προγραμματίζεται για την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου.

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

Συνεδρίασε την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στην Τρίπολη το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη συνεδρίαση του οργάνου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν έργα στην Περιφέρεια.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκας με δημάρχους της Μεσσηνίας

Θέματα που αφορούν σε έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην άτυπη συνάντηση που είχε με τους 6 δημάρχους του νομού το Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, στο Διοικητήριο της Περφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της επίσκεψης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα -και τη σύσκεψη που ακολούθησε για το θέμα της ασφάλειας στη Μεσσηνία-, ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τους δημάρχους για διάφορα ζητήματα σχετικά με εξελισσόμενα ή προγραμματιζόμενα έργα στις περιοχές των δήμων τους.

Με τον νέο διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου συναντήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Τ. Γκιολής

“Στις άμεσες προτεραιότητες του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και της νέας περιφερειακής αρχής στο σύνολό της, ήταν και είναι ο τομέας της υγείας και η διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών, όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας από τις  υγειονομικές μονάδες της κάθε περιοχής”.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, στη συνάντηση που είχε στην Κόρινθο, σήμερα Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, με τον νέο διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου Γρηγόρη Καρπούζη. Ιδιαίτερα, ο Τ. Γκιολής αναφέρθηκε στο θέμα της παροχής υπηρεσιών υγείας στην Κορινθία, τόσο από τις πρωτοβάθμιες μονάδες, όσο και από το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Στη σημερινή συνάντηση -στην οποία συμμετείχαν κλιμάκια της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της ΠΕ Κορινθίας και παράγοντες του Νοσοκομείου Κορίνθου- συζητήθηκαν θέματα ενίσχυσης και ανάπτυξης προγραμμάτων μέσω ΕΣΠΑ, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου, η ενίσχυση του ιατρικού τεχνολογικού εξοπλισμού του, καθώς και η ανακαίνιση και ανακατασκευή των μαγειρείων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Καταλήγοντας ο αντιπεριφερειάρχης, δήλωσε ότι θεωρεί -ως γιατρός και ο ίδιος- τον χώρο του νοσοκομείου ως “δεύτερο σπίτι του” και υπογράμμισε “την υποχρέωση που έχουμε όλοι μας προκειμένου να στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη με έργα, παρέχοντάς του τις καλύτερες όσο το δυνατόν συνθήκες και υπηρεσίες στον ευαίσθητο τομέα της υγείας”.