Η Ματθίλδη Μαγγίρα στο «Αναπλιώτικο Καρναβάλι»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η Ματθίλδη Μαγγίρα στο «Αναπλιώτικο Καρναβάλι»

Φεβρουάριος 07, 2020 - 21:49

Η ταλαντούχα και καταξιωμένη Ματθίλδη Μαγγίρα θα είναι το πρόσωπο που θα παρουσιάσει την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς 01/03 το Αναπλιώτικο Καρναβάλι.

Mετά από συλλογική δουλειά πολλών εβδομάδων παρουσιάστηκε σήμερα το πρόγραμμα για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπλιέων.

Το Αναπλιώτικο Καρναβάλι είναι στενά συνυφασμένο με την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα του δήμου.

Για το λόγο αυτό, φέτος είναι ενισχυμένο, με αρκετές αλλαγές και εκπλήξεις.

Ντελάληδες, τυμπανιστές και καρναβαλιστές προβάρουν τις φορεσιές τους ώστε το πρωί της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου να είναι έτοιμοι για να ξεκινήσουν από την πλατεία Τριών Ναυάρχων και διασχίζοντας το Μεγάλο δρόμο να φθάσουν στην Πλατεία Συντάγματος, διαλαλώντας την έναρξη της Αποκριάς, μέσα από ένα σύγχρονο θέαμα, σηματοδοτώντας με το δικό τους ανεπανάληπτο τρόπο το 30ο Αναπλιώτικο Καρναβάλι.

Την Τσικνοπέμπτη επίκεντρο είναι η ΠΡΟΝΟΙΑ , η ομάδα Libera Musicae «ΚΡΟΥΣΤΙΚ» με την χορευτική ομάδα «ΦΙΛΟΙ ΠΛΙ» μασκαρεμένοι και με πολύ κέφι ξεκινούν από την οδό 25ης Μαρτίου( Εργατικό Κέντρο), περπατώντας στα σοκάκια της Πρόνοιας χορεύουν και τραγουδούν, με τη συνοδεία πνευστών, κρουστών και παραδοσιακών αποκριάτικων τραγουδιών. Ξεσηκώνουν τον κόσμο και καταλήγουν στην Μαρμαρένια Βρύση… ώρα 20:30 για να διασκεδάσουν με τραγούδια λαϊκά, νησιώτικα και δημοτικά από την ορχήστρα αξιόλογων καλλιτεχνών και μουσικών.

Άλλη μια χρονιά το Γαϊτανάκι έχει την τιμητική του ! Τη σκυτάλη παίρνει μετά το μουσικό σχήμα ΤΡΕΙΣ & ΜΙΑ BAND

Το Βενετσιάνικο Καρναβάλι είναι ενισχυμένο με θέατρο δρόμου παρουσιάζοντας την «Κωμωδία Δρόμου με Πλάνες και Όνειρα», ενώ τα Ντόμινο και ομάδα από την κάτω Ιταλία με τους ήχους και τον ρυθμό της ταραντέλας δίνουν το δικό τους κέφι.
Ταυτόχρονα θα γίνουν εργαστήρια κατασκευής βενετσιάνικης μάσκας και χαρταετού.

Σε όλα τα χωριά του Δήμου θα γίνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις

Φέτος γίνεται αλλαγή στο δρόμο της παρέλασης όπου η εκκίνηση γίνεται από την οδό Σιδηράς Μεραρχίας περνά την Εθνική Πινακοθήκη Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου Παράρτημα Ναυπλίου, με πορεία τις οδούς Συγγρού, Λεωφόρο Αμαλίας, Κωλέττη, καταλήγοντας καρναβαλιστές και άρματα στο λιμάνι Ναυπλίου ( θέση Π).

Μια παρέλαση όπου φανταστικές φιγούρες ανθρώπων και ζώων κινούνται με ρυθμό ανάμεσα στους καρναβαλιστές από σχολεία και φορείς του Δήμου μας. H Καρναβαλική πορεία πλαισιώνεται από τους BATUKA, σε ξέφρενους ρυθμούς και όλοι μαζί συνοδεύουν το Βασιλιά Καρνάβαλο προς την καύση του… με χορό, γέλιο και αποκριάτικη διάθεση!

Πολύχρωμα βεγγαλικά θα γεμίσουν τον Αναπλιώτικο ουρανό, οι χορευτές του Paso Latino μας διασκεδάζουν σε ρυθμούς latin, salsa, bachata και animation!

Το γλέντι συνεχίζεται με συναυλία … έκπληξη!

ΔΟΠΠΑΤ