Προειδοποιητικά πυρά στον Έβρο από τις Ειδικές Δυνάμεις - Ενισχύονται τα σύνορα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Προειδοποιητικά πυρά στον Έβρο από τις Ειδικές Δυνάμεις - Ενισχύονται τα σύνορα

Μάρτιος 01, 2020 - 21:39

EUROKINISSI-ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Στη χρήση προειδοποιητικών πυρών προέβησαν οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο. Για τρίτη ημέρα, η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Οι Ειδικές Δυνάμεις προσπάθησαν να απωθήσουν με τις προειδοποιητικές βολές ομάδες μεταναστών να περάσουν στην Ελλάδα.Οι μετανάστες προσπαθούν να διαπεράσουν τον φράχτη και να φτάσουν στην Ελλάδα.

Στο σημείο βρίσκεται το μηχάνημα εκτόξευσης νερού ΑΙΑΝΤΑΣ των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Χρήση χημικών από πλευράς αστυνομικών γίνεται ως απάντηση στον πετροπόλεμο από πλευράς των συγκεντρωμένων προσφύγων και μεταναστών στο τελωνείο των Καστανεών.

Στον χώρο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στρατός. Τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα του στρατού και της αστυνομίας έχουν υποστεί φθορές από τον πετροπόλεμο. Στην επιχείρηση αναχαίτισης οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν και όχημα ρίψης νερού.

Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), πάνω από 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται συγκεντρωμένοι στα ελληνοτουρκικά σύνορα. «Κανείς δεν μπορεί να διασχίσει τα ελληνικά σύνορα. Όλοι όσοι επιχειρούν παράνομη είσοδο, εμποδίζονται αποτελεσματικά. Οι αριθμοί που αναφέρουν οι τουρκικές αρχές είναι εντελώς ψευδείς και παραπλανητικοί», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Την ίδια ώρα, όπως ενημερώνει η κυβέρνηση, στο φράχτη μεταδίδονται από κινητές ομάδες εκπομπής του στρατού μηνύματα προς τους μετανάστες ότι τα σύνορα είναι κλειστά και ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος. Τα μηνύματα είναι στις εξής γλώσσες: Αραβικά, Αγγλικά, Παντζάμπι/Ουρντού (Πακιστάν), Φαρσί (Αφγανιστάν & Ιράν), Παστού (τμήμα Αφγανών) και Μπενγκάλι (Μπανγκλαντές).