Χάντμπολ: Οι νέοι του Διομήδη πρωταθλητές, 36-28 την ΑΕΚ (φωτο&βιντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χάντμπολ: Οι νέοι του Διομήδη πρωταθλητές, 36-28 την ΑΕΚ (φωτο&βιντεο)

Αύγουστος 09, 2020 - 19:24

Ο Διομήδης αναδείχθηκε νικητής στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος χάντμπολ Νέων-Ανδρών. 

Η ομάδα του Άργους επιβλήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής με 36-28 της ΑΕΚ στον τελικό, που διεξήχθη στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ και κατέκτησε τον τίτλο, με την «Ένωση» να τερματίζει δεύτερη.

Οι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι παρατάχθηκαν στην τελική φάση, με την ομάδα των Εφήβων, που κατέκτησε το πρωτάθλημα, πλησίασαν κάποιες φορές τον αντίπαλο τους στο σκορ, ωστόσο οι παίκτες του Διομηδη κατάφεραν τελικά να πάρουν τη νίκη και παράλληλα την πρωτιά.

Νωρίτερα ο Άρης Νικαίας επικράτησε με 26-24 του Φοίβου Συκεών και κατέλαβε την τρίτη θέση.

Διομήδης Άργους – ΑΕΚ 36-28

Τα πεντάλεπτα: 4-2, 4-4, 7-7, 10-8, 11-11, 15-11 (ημ.), 18-15,22-17, 24-20, 27-23, 30-26, 36-28.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (Χαλκίδης): Τζιμπούλας 6, Μαρκατάτος, Σχοινοχωρίτης, Τσιγαρίδας 3, Χατζηκωνσταντίνου, Τσάκαλος 7, Παπαντωνόπουλος, Μούγιτς, Σμυρνιώτης, Μανασάκης, Μπόσκος 9, Αναγνωστόπουλος, Μάνθος 8, Κωστούλας, Ντούρος, Ρούμπος 3.

ΑΕΚ (Αλβανός): Βασιλακάκης, Λαζάρου, Αθανασάκος 2, Δικαιούλιας 6, Janca 4, Βασιλόπουλος 1, Στάθης 3, Κοτσιώνης 9, Σφαέλος-Παπαϊωάννου, Βασιλείου-Τσάφος Γ., Ζαφειράκης, Κοβάνης 3, Σιγαλός, Μπαμπατζανίδης, Πολυζωγόπουλος, Βασιλείου Κ. https://www.zougla.gr/sports/a8limata/article/aek-diomidis-live-streaming

Δείτε τον τελικό και την απονομή από το επίσημο κανάλι της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ στο Youtube:  https://youtu.be/uzSFkZm1g_c

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡ. ΤΣΙΓΑΡΙΔΑ

MVP του Final-4 o Χρήστος Τσιγαρίδας!!!
Καλύτερος Αμυντικός: Γιωργος Μαρκατατος!!
Στην καλύτερη επτάδα του τουρνουά είχαμε ακόμα:
Χρήστος Τσιγαρίδας Πλει μεικερ
Γρηγόρης Τζίμπουλας Αρ. Εξτρεμ
Panos Papadonopoulos Τερματοφύλακας
Συγχαρητήρια σε όλους!!!

Με την άφιξη της αποστολής μας στο Άργος μιλήσαμε με τον αρχηγό της ομάδας μας των Νέων Χρήστος Τσιγαρίδας που ανακηρύχθηκε και MVP του Final-4 καθώς και καλύτερος πλει μεικερ. μας δήλωσε σχετικά με την μεγάλη επιτυχία της ομάδας:
«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί πλέον το όνομα του Διομήδη θα είναι το πρώτο στην λίστα των Πρωταθλητών Ελλάδος στην κατηγορία των Νέων Ανδρών. Με ένα πολύ μικρό διάστημα προετοιμασίας καταφέραμε να δουλέψουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας με έναν και μόνο σκοπό, το Χρυσό μετάλλιο και οι κόποι μας ανταμείφθηκαν στο έπακρο. Όσον αφορά τις ατομικές διακρίσεις θέλω να πω πως δεν έχουν καμια αξία μπροστά σε αυτό που καταφέραμε ως ΟΜΑΔΑ, διότι χωρίς αυτούς τους συμπαίκτες και προπονητές δεν θα κατάφερνα τίποτα μόνος μου. Γι'αυτόν το λόγο θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου που έκαναν τα πάντα γι'αυτό το αποτέλεσμα.»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ Γ. ΧΑΛΚΙΔΗ

Ο Πρωτεργάτης της κατάκτησης του πρωταθλήματος Νέων Ανδρών Γιώργος Χαλκίδης Chalkidis Gio είναι και αυτός που δικαιωματικά κλείνει τη σημερινή γιορτινή ημέρα για το Διομήδη με τις δηλώσεις που μας παραχώρησε. Περιχαρής για τη μεγάλη επιτυχία μας είπε σχετικά:
«Είμαστε πολύ΄χαρούμενοι για τον πρώτο τίτλο στην κατηγορία Νέων Ανδρών στην ιστορία του Ελληνικού Χάντμπολ. Ο Διομήδης γράφει μια ακόμα σελίδα στα ηλικιακά του με χρυσά γράμματα. Δουλέψαμε πάρα πολύ και μόνο τυχαία δεν ήρθε αυτό το πρωτάθλημα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της Διοίκησης και το Δήμο Άργους-Μυκηνών για την διαρκή υποστήριξη τους στις προσπάθειες μας, καθώς και την ομάδα της ΑΕΚ για την άψογη φιλοξενία όλο αυτό το τριήμερο. Έγινε ένας εξαιρετικός τελικός, διαφήμιση για το χάντμπολ, ανάμεσα σε δύο ομάδες τα παιδιά των οποίων έχουν όλα τα φόντα να αποτελέσουν τον κορμό της Εθνικής Ανδρών τα επόμενα χρόνια. Βγάλαμε ενέργεια από νωρίς και με υπομονή, πάθος και πείσμα οδηγηθήκαμε στην κατάκτηση του στόχου μας, να στεφθούμε Πρωταθλητές!»

Diomidis Handball Club

Διομήδης Άργους - ΑΕΚ