«Πρώτα η Κίος»: Ζητά την υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας μέσα και περιμετρικά της πόλης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Πρώτα η Κίος»: Ζητά την υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας μέσα και περιμετρικά της πόλης

Αύγουστος 10, 2020 - 14:57

«Πρώτα η Κίος» Ανεξάρτητη Παράταξη του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Κίου:

Οι βιβλικές καταστροφές στην Εύβοια που δυστυχώς στοίχισαν και ανθρώπινες ζωές δείχνουν ότι τα ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλέον συχνά συμβαίνουν μπορούν σε λίγες μόνο ώρες να καταστρέψουν περιουσίες και ανθρώπους σε τόπους που είναι απροστάτευτοι, χωρίς υποδομές και πρόβλεψη για την θωράκιση τους.

Η Νέα Κίος χτισμένη στην κυριολεξία στην όχθη ενός ξεροπόταμου που συγκεντρώνει και οδηγεί στη θάλασσα το σύνολο σχεδόν του νερού από τον ορεινό όγκο και το ΒΔ τμήμα του Αργολικού πεδίου είναι ο πιο εκτεθειμένος τόπος στον κίνδυνο μιας καταστροφικής πλημμύρας.

Η εμπειρία της πλημμύρας του Νοέμβρη του 1967 και άλλων στα προηγούμενα χρόνια αναδεικνύουν την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την προστασία της πόλης και των κατοίκων της.

Σαν Τοπική Δημοτική παράταξη έχουμε εισηγηθεί στο Τοπικό Συμβούλιο και έχουμε ζητήσει την υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας μέσα και περιμετρικά της πόλης και κυρίως τον καθαρισμό του ξεροπόταμου της Πάνιτσας.

Δυστυχώς ο Δήμος μέχρι το καλοκαίρι του 2018 που είχε την αρμοδιότητα και στη συνέχεια η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση δεν υλοποίησαν κανένα σχετικό έργο, τέτοιο που να εξασφαλίζει την ελεύθερη ροή του νερού προς τη θάλασσα, πλην κάποιων τοπικών παρεμβάσεων μακριά από την εκβολή του ποταμού που είναι στην κυριολεξία φραγμένος από καλαμιώνες και δένδρα μέσα στην κοίτη. Τα νερά έχουν φθάσει πολλές φορές τα όρια της όχθης ξεχειλίζοντας και φθάνοντας μέσα στον οικισμό.

Είναι θέμα συγκυρίας να σπάσουν τα αναχώματα και να ζήσουμε καταστάσεις ανάλογες η και χειρότερες από αυτές της Εύβοιας.

Διαπιστώνοντας την αδιαφορία των αρμοδίων επαναφέρουμε το θέμα στο Τοπικό Συμβούλιο προς συζήτηση, απαιτώντας την δραστηριοποίηση Δήμου και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ΤΩΡΑ που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, ώστε στο πλαίσιο των ευθυνών τους να εκτελέσουν τα έργα εκείνα που θα διασφαλίσουν την ασφάλεια της πόλης μας.

Για την Παράταξη <<ΠΡΩΤΑ η ΚΙΟΣ>>,
Οι Σύμβουλοι ,
Κωνσταντίνος Χρυσικός., Τρύφωνας Σπανός.