ΕΛΜΕ Αργολίδας: Απεργία για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας και παιδείας (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΕΛΜΕ Αργολίδας: Απεργία για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας και παιδείας (φωτο&βίντεο)

Οκτώβριος 15, 2020 - 20:59

φωτογραφία © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποίησε σήμερα 15 Οκτωβρίου η ΕΛΜΕ Αργολίδας, σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αργολίδας στο πλαίσιο της Πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρυχθεί σε όλο το δημόσιο.

Στην συγκέντρωση που έγινε  στην πλατεία Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείο Ναυπλίου) στις 11 το πρωί στο Ναύπλιο, χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αργολίδας Γιώργος Γιαννακούλης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Αντώνης Ντέμος.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν:
Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15 και με ένα μαθητή ανά θρανίο έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις όπως και στους άλλους κλειστούς χώρους. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020) που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας!

Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία. Λέμε όχι στις 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επιπλέον εκπαιδευτικούς στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που θα καλύπτουν έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία.

Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

Βίντεο   https://youtu.be/-T6tCsCJsAE

(φωτογραφίες βίντεο eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

 

ArgolidaPortal.gr Ναύπλιο - Απεργία και συγκέντρωση της ΕΛΜΕ Αργολίδας