Συλλήψεις για διάφορα αδικήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συλλήψεις για διάφορα αδικήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Φεβρουάριος 02, 2013 - 13:28

Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης
Μετά από άμεση επέμβαση αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας
Συνελήφθησαν, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, χθες (1-2-2012) το βράδυ, στο Κιάτο Κορινθίας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29, 32 και 44 ετών αντίστοιχα, για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω, χθες το βράδυ, στο Κοκκώνι Κορινθίας, αφού μπήκαν σε οικία 78χρονης ημεδαπής, με την χρήση σωματικής βίας και την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα, ενώ στην συνέχεια επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή.
Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία οργανώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου και στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορίνθου, αλλά και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας,  εντοπίστηκαν λίγο αργότερα, στην περιοχή «Αρκούδα» του Κιάτου Κορινθίας και συνελήφθησαν.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρία κινητά τηλέφωνα, καθώς και μέρος των χρημάτων και των αντικειμένων που είχαν αφαιρέσει, τα όποια αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους. Επιπλέον, κατασχέθηκε και το όχημα στο οποίο επέβαιναν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και το προανακριτικό έργο από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη άλλων αδικημάτων.
Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός κρατούμενος που προσπάθησε να εισάγει ναρκωτικά στις Φυλακές Κορίνθου
Συνελήφθη, χθες (1-2-2013) το μεσημέρι, στο Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, ο οποίος προσπάθησε να εισάγει ναρκωτικά στο παραπάνω Κατάστημα Κράτησης.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, ο 23χρονος, κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Κορίνθου, κατά την επιστροφή του από τακτική άδεια, επιχείρησε να εισάγει στο Κατάστημα Κράτησης, επτά (7) συσκευασίες με συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 43,2 γραμμαρίων, καθώς και δύο (2) συσκευασίες με συνολική ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), βάρους 9,8 γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ οι ποσότητες ναρκωτικών κατασχέθηκαν.
Η αστυνομική έρευνα και  το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την εξιχνίαση υπόθεσης κλοπής, η οποία έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας, 31-1-2013 προς 1-2-2013, στο Ναύπλιο Αργολίδας, όταν άγνωστοι δράστες διέρρηξαν κατάστημα-κοσμηματοπωλείο και αφαίρεσαν από το  εσωτερικό του, χρυσαφικά και κοσμήματα. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.
Συνελήφθη, χθες (1-2-2013) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ένας 19χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας, για κλοπή.