Κικίλιας: Ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κικίλιας: Ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Νοέμβριος 10, 2020 - 20:14

Για την κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία αλλά και την διαθεσιμότητα των ΜΕΘ, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, μίλησε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις αντοχές του ΕΣΥ, ο κ. Κικίλιας είπε ότι κάθε χρόνο τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο υπήρχαν 30-35 αναμονές την ημέρα για θέσεις ΜΕΘ. Όπως τόνισε, σήμερα υπάρχουν 297 κενές κλίνες ΜΕΘ.

Ο κ. Κικίλιας παρουσίασε τους επαγγελματίες υγείας, τονίζοντας ότι το Σεπτέμβριο του 2019 απασχολούνταν 88.690 επαγγελματίες υγείας, ενώ το Νοέμβριο του 2020 ο αριθμός αυτός έφτασε τα 100.984 άτομα.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, επισημαίνοντας ότι τον Ιούνιο του 2019 υπήρχαν 557 κλίνες ΜΕΘ, ενώ μέχρι το τέλος του 2020 δημιουργούνται 234 νέες, με το σύνολο των διαθεσίμων κλινών να φτάνει τις 1.082.

Τέλος κάλεσε στους ιδιώτες γιατρούς όλης της χώρας να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στο ΕΣΥ.

 Ο πρωθυπουργός κι εγώ θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε μαζί με την ελληνική κοινωνία να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση. Θέλω να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ", σε γιατρούς, νοσηλευτές, τραπεζοκόμους, καθαρίστριες, κλιμάκια του ΕΟΔΥ που δίνουν μάχη με τον κορωνοϊό