150 Χρόνια Ναυπλιακής Επανάστασης: Οι πρώτες εκδηλώσεις

Time to read
less than
1 minute
Read so far

150 Χρόνια Ναυπλιακής Επανάστασης: Οι πρώτες εκδηλώσεις

Φεβρουάριος 23, 2012 - 15:02

ΟΡΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 150 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΥΠΛΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
    Την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012 συνεδρίασε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. και όρισε την Οργανωτική Επιτροπή για την πραγματοποίηση των ετήσιων εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από τη Ναυπλιακή Επανάσταση. Συγκεκριμένα ορίστηκαν μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής ο Κώστας Χελιώτης ως πρόεδρος και οι Μπάμπης Αντωνιάδης, Πόπη Καλκούνου, Γιώργος Αναστασόπουλος και Γιάννης Πετρόπουλος από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard.
    Με  την Οργανωτική Επιτροπή θα συνεργαστούν και οι εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων φορέων.
    Στη συνέχεια η Οργανωτική Επιτροπή συνεδρίασε στα γραφεία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ του Πανεπιστημίου Harvard το οποίο ευχαριστεί θερμά για τη φιλοξενία και επόμενων συναντήσεων. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν φορείς που θα συνεργαστούν στο πλαίσιο του εορτασμού και ορίστηκαν τα πρώτα μέλη που θα συμμετέχουν στην επιστημονική επιτροπή για την προετοιμασία του Συνεδρίου.
    Στην επιστημονική επιτροπή συμμετέχουν οι :
    Τριαντάφυλλος Σκλαβενίτης – ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ
    Μαρία Βελιώτη – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
    Δημήτρης  Γεωργόπουλος – Γενικά Αρχεία του  Κράτους
    Γιώργος Αναστασόπουλος  – Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.
    Τάσος Τσάγκος – Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας και Πολιτισμού
    Κατά  τη συνάντηση αποφασίστηκε η έναρξη των τιμητικών εκδηλώσεων με την παρουσίαση του βιβλίου του Αν. Γούναρη «Η ΝΑΥΠΛΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» το Σάββατο, 17.3.2012 στο Βουλευτικό και η βράβευση του συγγραφέα. Παράλληλα θα εγκαινιαστεί έκθεση βιβλίων σχετικών με τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, η οποία θα φιλοξενηθεί στο ισόγειο του κτιρίου.
    Επίσης  δρομολογήθηκε η δημιουργία ιστοσελίδας  από την Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη όπου θα προβάλλεται υλικό σχετικά με τα γεγονότα της Ναυπλιακής Επανάστασης αλλά και με τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες που θα πλαισιώσουν τον εορτασμό της καθ’ όλη τη διάρκεια του 2012. Επιπλέον προγραμματίστηκε και ήδη ετοιμάζεται το υλικό προβολής, όπως banner, φυλλάδια και λοιπό έντυπο υλικό.
    Τέλος αποφασίστηκε η δημιουργία ψηφιακού υλικού εκπαιδευτικού χαρακτήρα και γενικότερα η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με θέμα τη Ναυπλιακή Επανάσταση, για τα παιδιά των σχολείων της πόλης αλλά και των επισκεπτών.
Για το Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΛΑΣ