Κόντρα στον Μητσοτάκη ο Σαμαράς: Αρνητικός για διερευνητικές και Χάγη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κόντρα στον Μητσοτάκη ο Σαμαράς: Αρνητικός για διερευνητικές και Χάγη

Ιανουάριος 25, 2021 - 10:14

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Σοβαρές επιφυλάξεις για τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία που ξεκινούν τη Δευτέρα διατυπώνει ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής». 

Ο κ. Σαμαράς διατυπώνει την θέση που έχει εκφράσει και στο πρόσφατο παρελθόν πως «με πειρατές δεν κάνεις διάλογο», ενώ κάθετα αντίθετος εμφανίζεται και για  σύνταξη συνυποσχετικού για παραπομπή στην Χάγη, σημειώνοντας πως «θα παραιτηθούμε μόνοι μας από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το διεθνές δίκαιο».

Ενστάσεις διατυπώνει και τις διερευνητικές, τονίζοντας πως  «η έναρξη των διερευνητικών επαφών ακυρώνει κάθε συζήτηση για κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Η διεθνής κοινότητα δεν τιμωρεί μία χώρα την ώρα που αυτή τυπικά διαπραγματεύεται».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη συμφωνία των Πρεσπών, προοιωνίζεται καταψήφιση των συμφωνιών συνεργασίας Ελλάδας - Β. Μακεδονίας, όταν αυτές έρθουν για κύρωση στη Βουλή. 

Επ αυτού, δηλώνει χαρακτηριστικά: «Ούτε το πρόβλημα λύθηκε, ούτε κανένα καλό είδε η Ελλάδα. Μόνο μια αφόρητη εθνική ζημιά δίνοντας όνομα, ταυτότητα, γλώσσα. Τι περιμένετε λοιπόν να κάνω;».