Εξώδικη προειδοποίηση πανελλήνιας ομοσπονδίας γεωτεχνικών δημόσιων υπαλλήλων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εξώδικη προειδοποίηση πανελλήνιας ομοσπονδίας γεωτεχνικών δημόσιων υπαλλήλων

Φεβρουάριος 16, 2021 - 19:01

Στις 10/2/2021 η Προϊσταμένη Γενικής Δ/νσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Α. Πουλοπούλου, απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα με το οποίο δόθηκε εντολή στις Διευθύνσεις της Περιφέρειας «να υλοποιήσουν Γραμματείες ανά Διεύθυνση, ανεξαρτήτως Οργανογράμματος για την πρωτοκόλληση και μόνο εισερχομένων εγγράφων στις Υπηρεσίες και να δώσουν ρόλους σε όλο

το Δυναμικό της Περιφέρειας (Εισηγητές, Προϊσταμένους Τμημάτων, Διευθύνσεων, Γενικών Διευθύνσεων) για πρωτόκολλο και να τους ενημερώσουν σχετικά στα email». Πριν την κοινοποίηση του παραπάνω email όλοι οι συνάδελφοι Γεωτεχνικοί διαπίστωσαν ότι στα διαθέσιμα προφίλ χρήστη του ΙΡΙΔΑ ( ΙΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΡΤΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ το οποίο τέθηκε σε λειτουργία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από 01/01/2021 ) εκτός από το προφίλ (Εισηγητής-Τμηματάρχης-Διευθυντής), που υπήρχε μέχρι εκείνη τη στιγμή προστέθηκε και το προφίλ  Γραμματεία.  

Η παραπάνω ενέργεια που εντέλει τους Γεωτεχνικούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου να έχουν και ρόλο Γραμματείας αποτελεί:

1) Ποινικό και πειθαρχικό αδίκημα διότι αντιβαίνει τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τα επαγγελματικά δικαιώματα των Γεωτεχνικών.

2) Οι αρμοδιότητες προκύπτουν από το Π.Δ. του Οργανισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου με συνέπεια η ενέργεια αυτή της Προϊσταμένης Γενικής Δ/νσης Εσωτερικής Λειτουργίας απαξιώνει το Π.Δ. του Οργανισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου και γράφει στα παλιά της τα παπούτσια το Συμβούλιο της Επικρατείας.

3) Οι εποχές που η νοοτροπία ήταν ότι εφόσον βρισκόμαστε στον ίδιο εργασιακό χώρο, το Πρωτόκολλο και ο ρόλος του Γεωτεχνικού είναι ο ίδιος, έχει περάσει προ πολλού, για αυτό ακριβώς και η Πολιτεία αναγνωρίζει τον ιδιαίτερο ρόλο των Γεωτεχνικών και έτσι νομοθέτησε και το πτυχίο τους να είναι Master και να έχουν προβάδισμα στις κρίσεις Γενικών Διευθυντών και Τμηματαρχών έναντι όλων των άλλων κλάδων του Δημοσίου και να μην επιτρέπεται να τοποθετηθεί σε θέσεις Γεωτεχνικής ευθύνης μη Γεωτεχνικός ακόμα και αν έχει κάποιος τελειώσει Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, ενώ οι Γεωτεχνικοί που έχουν τελειώσει την Σχολή Δημόσιας Διοίκησης μπορούν να τοποθετηθούν σε μη Γεωτεχνικές δομές.

Κατόπιν των ανωτέρω και σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, η ενέργεια της Προϊσταμένης Γενικής Δ/νσης Εσωτερικής Λειτουργίας είναι άκυρη- παράνομη και έχει μία και μόνη επιλογή, να την αποσύρει χθες, διαφορετικά η Ομοσπονδία θα κινηθεί πειθαρχικά και ποινικά εναντίον της όπως προβλέπει ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας και οι Νόμοι.

Για  το  Δ.Σ.

  Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  Ν.  ΚΑΚΑΒΑΣ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     Κ.  ΔΟΓΑΝΗΣ

 

 Δελτίο Τύπου