Τρίμηνη παράταση στις εισφορές επαγγελματιών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τρίμηνη παράταση στις εισφορές επαγγελματιών

Φεβρουάριος 18, 2021 - 19:08

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας θα δοθεί τρίμηνη παράταση στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες των οποίων εκκρεμεί η καταβολή για τα έτη 2017, 2018 και 2019, με μέση οφειλή 1.500 ευρώ προς τον ΕΦΚΑ και υποχρέωση να καταβάλουν την πρώτη δόση στις 31 Μαρτίου.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, απαντώντας χθες στη Βουλή σε ερωτήματα που έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Μ. Κατρίνης, σχετικά με την απουσία σαφούς διατύπωσης της ρύθμισης στην τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο σχέδιο νόμου για το νέο ειδικό μισθολόγιο του προσωπικού της ΑΑΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι με την τροπολογία ρυθμίζεται, μεταξύ άλλων, και το πλαίσιο της καταβολής της «υποσύνταξης» (με βάση αναφοράς την εθνική των 384 ευρώ) προς όσους συνταξιούχους έχουν υποβάλει αιτήσεις για κύρια σύνταξη και περιμένουν έως και 4 χρόνια χωρίς να έχουν λάβει ούτε προσωρινή σύνταξη.

Κατά τον κ. Χατζηδάκη η αναδρομική καταβολή ποσού που αντιστοιχεί στο ύψος της εθνικής σύνταξης αφορά περίπου 100 χιλιάδες συνταξιούχους και θα ολοκληρωθεί εντός διμήνου. Επίσης, ανακοίνωσε ότι σε σύνολο 8.500 υπαλλήλων στον EΦΚΑ, 1.000 εργαζόμενοι έχουν ζητήσει μετάταξη, ενώ -απαντώντας στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Ξενογιαννακοπούλου- δεν απέκλεισε προσλήψεις, αλλά στο πλαίσιο «μιας ολιστικής προσέγγισης» του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων. Με την τροπολογία «παγώνουν» όλες οι μετακινήσεις. Τυχόν διαδικασίες που ήταν εκκρεμείς κατά την έναρξη ισχύος της τροπολογίας δεν ολοκληρώνονται.