Βορίδης για Δ. Λιγνάδη: Οι πράξεις του είναι απεχθείς, άθλιες και απαράδεκτες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Βορίδης για Δ. Λιγνάδη: Οι πράξεις του είναι απεχθείς, άθλιες και απαράδεκτες

Φεβρουάριος 23, 2021 - 19:28

Την ανάγκη να σχεδιαστεί ένας ευέλικτος μηχανισμός που να μπορεί να κινηθεί γρήγορα σε ακραίες συνθήκες επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης μιλώντας την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3.

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε την ανάγκη οι δυνάμεις να επικεντρωθούν πλέον στην αποκατάσταση των ζημιών και χαρακτήρισε εργώδη την προσπάθεια του ΔΕΔΔΗΕ να επαναφέρει την ηλεκτροδότηση στις πληγείσες περιοχές, παρατηρώντας ωστόσο ότι υπήρξε καθυστέρηση. «Εκ του αποτελέσματος και της καθυστέρησης επανασύνδεσης του ρεύματος στα νοικοκυριά η συγγνώμη προς τους πολίτες είναι οφειλόμενη» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με το θέμα των αρμοδιοτήτων, ο Υπουργός ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σε συνομιλίες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες» και επεσήμανε ότι θα πρέπει να εξεταστούν οι αρρυθμίες στο σύστημα αποφάσεων ώστε να υπάρξει ένας μηχανισμός που θα ανταποκρίνεται με ταχύτητα έναντι ακραίων φαινομένων.

Σχετικά με τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του Κουφοντίνα και τις κατηγορίες περί παραβίασης δικαιωμάτων, ο κ. Βορίδης καταλόγισε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση “«ψευδοδικαιωματισμό» κάτω από τον οποίο κρύβεται μία σαφής στήριξη προς έναν τρομοκράτη”. Παράλληλα, επεσήμανε την ύπαρξη νομοθετικής ρύθμισης σύμφωνα με την οποία ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν μπορεί να εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες που αποδίδονται στον σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη για τις φερόμενες πράξεις του, ο Υπουργός σημείωσε ότι «οι πράξεις του είναι απεχθείς, άθλιες και απαράδεκτες και μένει να κριθεί η τύχη του αρμοδίως». Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η Λίνα Μενδώνη τον απέπεμψε πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη. Τέλος, χρέωσε αθλιότητα και λασπολογία στον ΣΥΡΙΖΑ και στην απόπειρα να συνδεθεί ο Πρωθυπουργός με τις πράξεις του Δημήτρη Λιγνάδη.