Κωνσταντίνος Κορδοπίτουλας: Γνωρίστε τον Growth Hacker της SkyTelecom!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κωνσταντίνος Κορδοπίτουλας: Γνωρίστε τον Growth Hacker της SkyTelecom!

Μάιος 17, 2021 - 17:19

Πίσω στο 2019, όταν ο Κωνσταντίνος Κορδοπίτουλας αναλάμβανε Head of Business Development της SkyTelecom, της πρώτης start-up τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και μία από τις πρώτες στα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Ευρώπη, οι πιθανότητές της να εδραιωθεί στην αγορά ανήκαν στη σφαίρα ενός μικρού επιχειρηματικού θαύματος. Σε έναν κλάδο που χαρακτηρίζεται εδώ και δεκαετίες από υπερσυγκέντρωση του μεριδίου αγοράς στους τέσσερις παγιωμένους παρόχους σταθερής τηλεφωνίας και internet, το περιθώριο για τη δραστηριοποίηση νέων εταιρειών έμοιαζε περιορισμένο.

Η μετατροπή της SkyTelecom σε "success story"

Όταν η SkyTelecom ξεκίνησε την εμπορική της πορεία και αδειοδοτήθηκε από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων) το 2015, έγραφε δειλά-δειλά τη δική της ιστορία στον χώρο των εγχώριων τηλεπικοινωνιών. Πρόκειται για τον πρώτο πάροχο ο οποίος διέθεσε εμπορικά, σε συγκεκριμένες περιοχές της Πελοποννήσου και της Κρήτης, τη νέα τεχνολογία ασύρματου ίντερνετ υπερυψηλών ταχυτήτων 500Mbps, χωρίς τη χρήση καλωδίων. Τα πρώτα προγράμματα internet της εταιρείας απευθύνονταν σε οικιακούς χρήστες και επιχειρήσεις, προσφέροντας μία κορυφαία εμπειρία πλοήγησης, ενώ μπορούσαν να συνδυαστούν και με VOIP τηλεφωνία με κρυστάλλινη ποιότητα ήχου.

Η φήμη για τις ταχύτητες και την ποιότητα της SkyTelecom δεν άργησε να ξεπεράσει τους λίγους νομούς κάλυψής της. Το τοπικό εγχείρημα σε πόλεις όπως η Τρίπολη, η Σπάρτη και το Ηράκλειο Κρήτης άρχισε να πετυχαίνει, ωστόσο η εταιρεία, για να περάσει στην κερδοφορία, έπρεπε να πραγματοποιήσει το μεγάλο άλμα, δηλαδή να επεκταθεί γεωγραφικά και να απευθυνθεί σε μεγαλύτερο κοινό. Κάπου εκεί, το 2019, ο Κωνσταντίνος Κορδοπίτουλας έρχεται για να την αναλάβει με στόχο να οργανώσει το εγχείρημα της εθνικής κάλυψης του δικτύου της και να αναδιαμορφώσει το business plan της με γνώμονα την αύξηση των συνδρομητών και του τζίρου της.

Growth Hacking στρατηγική, ο καταλύτης της επιτυχίας της SkyTelecom

Η τεχνολογία του ασύρματου ίντερνετ 500Mbps, σε συνδυασμό με το υπερσύγχρονο δίκτυο ιδιόκτητων υποδομών μετάδοσης του ασύρματου ίντερνετ, αποτέλεσαν δύο από τους βασικούς παράγοντες που προμήνυαν το πολλά υποσχόμενο μέλλον της SkyTelecom. Ωστόσο, το "μείγμα" της επιτυχίας ολοκληρώθηκε ιδανικά με τη εφαρμογή Growth Hacking στρατηγικών μοντέλων που πρόσθεσε το 2019 ο νέος τότε Head του Business Development Κωνσταντίνος Κορδοπίτουλας.

Advertisement

Το μοντέλο Growth Hacking που εφαρμόζεται από κορυφαίες start-ups τεχνολογίας των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης, εστιάζει στη γρήγορη ανάπτυξή τους μέσω του online περιβάλλοντος, αποκλείοντας δαπανηρές μεθόδους marketing ή επενδύσεις με υψηλό κόστος και μη μετρήσιμη αποτελεσματικότητα. Στην περίπτωση της SkyTelecom, η ενδελεχής έρευνα αγοράς, η αξιοποίηση των analytics των digital ενεργειών και το result-driven optimization τους την οδήγησαν στο να εντοπίσει γρήγορα και αποτελεσματικά τα ιδανικά κοινά στόχευσης, να διαμορφώσει τη γκάμα των προσφερόμενων υπηρεσιών της με βάση τις ανάγκες της αγοράς και να αυξήσει εντυπωσιακά τα leads της. Κατά την πρώτη μόνο χρονιά εφαρμογής του μοντέλου, o ρυθμός αύξησης των πωλήσεων κινήθηκε στο εντυπωσιακό 600%. Μάλιστα, τα αποτελέσματά του συνέβαλαν καθοριστικά στην ενίσχυση της στρατηγικής απόφασής της για επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου της σε ολόκληρη την επικράτεια.

Με την ώθηση που προσφέρει η επένδυση στο Growth Marketing, η SkyTelecom που ήδη καταγράφει πετυχημένη πορεία με ραγδαία ανάπτυξη και χιλιάδες πελάτες σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο και Κρήτη, επεκτείνει συνεχώς το δίκτυο κάλυψής της σε όλη την Ελλάδα. Υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Κορδοπίτουλα, ως General Manager πλέον, δημιουργεί επίσης νέα καινοτόμα προγράμματα που καλύπτουν κάθε ανάγκη οικιακών χρηστών και επιχειρήσεων. Επιπλέον, αποτελεί το μοναδικό πάροχο που προσφέρει στους πελάτες του την δυνατότητα μίας εντελώς δωρεάν Try&Buy δοκιμής των υπηρεσιών του. 

Τα νέα επιχειρηματικά βήματα του Κωνσταντίνου Κορδοπίτουλα

Με τη SkyTelecom να αποτελεί το Νo.1 wireless internet provider στην Ελλάδα, o General Manager της ετοιμάζει μαζί με την ομάδα του, τα νέα επιχειρηματικά του βήματα στον κλάδο που γνωρίζει καλύτερα, αυτόν της τεχνολογίας. Παράλληλα με τη SkyTelecom, "τρέχει" το νέο του project. Πρόκειται για ένα αμιγώς ελληνικό εγχείρημα incubator νεοφυών επιχειρήσεων, το οποίο προσφέρει χρηματοδότηση, στέγαση, συμβουλευτική και ό,τι άλλο χρειάζονται νέες start-ups για να επιταχύνουν την άμεση ανάπτυξή τους. Η πρωτοβουλία αυτή είναι μία από τις λίγες στην Ελλάδα που μπορεί να ενισχύσει στην πράξη καινοτόμες επιχειρήσεις στον χώρο της κυβερνοασφάλειας, των Big Data, της τεχνητής νοημοσύνης, του e-Commerce και του Internet of Things, δίνοντας ώθηση στις δυνατότητες της νέας γενιάς επιστημόνων και στο ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού επιχειρείν. 

Από το capital.gr