21.000 ευρώ θα στοιχίσει η επίσκεψη Μητσοτάκη σε Τρίπολη και Μεσσηνία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

21.000 ευρώ θα στοιχίσει η επίσκεψη Μητσοτάκη σε Τρίπολη και Μεσσηνία

Ιούλιος 18, 2021 - 12:52

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου επισκέπτεται αύριο Δευτέρα 19 Ιουλίου ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Νίκα και θα βρεθεί για μια μέρα στην Περιφέρεια. Η φιλοξενία αυτή όμως φαίνεται ότι θα κοστίσει πάνω απο 20.000 ευρώ στους πολίτες της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί περιοχές στη δυτική Μεσσηνία, ενώ το μεσημέρι θα βρίσκεται στην Τρίπολη όπου στην έδρα της Περιφέρειας θα έχει συναντήσεις και συνεργασίες με τον περιφερειάρχη και άλλα στελέχη της και θα μιλήσει στη συνέχεια στους δημοσιογράφους.

Ο πρωθυπουργός, ακολούθως, συνοδευόμενος και από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό θα μιλήσει στις 6 το απόγευμα, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Με απόφασή του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας ενέκρινε τη δέσμευση πίστωσης ύψους είκοσι μία χιλιάδες σαράντα τρία ευρώ και ογδόντα επτά λεπτά (21.043,87 €) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του(ης) " 01.072 Υπηρεσίες Διοίκησης ΠΕ Αρκαδίας" K.A.Eξόδων 0845.0001 του οικονομικού έτους 2021 για "Κάλυψη δαπανών στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, κ.Κ.Μητσοτάκη και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σ.Λιβανού, στις 19-07-2021 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και των συναντήσεων, ομιλιών και επαφών του"

Η συγκεκριμένη δαπάνη έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο πανελλήνιο με επώνυμους αλλά και πλήθος πολιτών να σχολιάζει αρνητικά το κόστος της επίσκεψης του πρωθυπουργού για μια μέρα σε Αρκαδία και Μεσσηνία.