Αχαΐα: 16 τραυματίες - Κάηκαν 20 σπίτια - Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αχαΐα: 16 τραυματίες - Κάηκαν 20 σπίτια - Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Αύγουστος 01, 2021 - 13:17

φωτογραφία Eurokinissi

Στη μάχη με τα πύρινα μέτωπα που για δεύτερη ημέρα κατατρώνε την Αιγιάλεια, ρίχτηκαν με το πρώτο φως της ημέρα επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Αεροπλάνα και ελικόπτερα κάνουν ρίψεις νερού ενώ οι επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στην παραθαλάσσια ζώνη όπου εξακολουθούν να υπάρχουν διάσπαρτες εστίες μικρής ισχύος.

Τη μάχη για την κατάσβεση δίνουν 294 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π, εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό και 2 Α/Φ, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, ενώ το έργο των δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Πυροσβεστικά πλοιάρια βοηθούσαν στην κατάσβεση καθώς η φωτιά είχε επεκταθεί και κάτω από την παλαιά εθνική οδό, σε περιοχές κατάφυτες, γεμάτες πεύκα μέχρι το νερό.

Το λιμενικό, ένα φέρι μποτ αλλά και ιδιώτες με φουσκωτά, βοήθησαν στην απεγκλωβισμό κατοίκων που είχαν συγκεντρωθεί στη θάλασσα, σε Καμάρες και Μπούκα και στην εκκένωση του ξενοδοχείου Long Beach το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά.

Συνολικά, οι τραυματίες από την πυρκαγιά ανέρχονταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε 16. Στο νοσοκομείο του Αιγίου διακομίστηκαν 15 περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα.

Επτά εξ αυτών –έξι πολίτες και ένας λιμενικός– παραμένουν, σύμφωνα με την 6η Υ.ΠΕ., νοσηλευόμενοι για προληπτικούς λόγους. Η κατάσταση της υγείας τους πάντως δεν εμπνέει ανησυχία. Οι υπόλοιποι αποχώρησαν.

Στο γενικό νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας (Πάτρα) διακομίστηκε εγκαυματίας από την περιοχή της Ζήριας. Σύμφωνα με την 6η Υ.ΠΕ., υποβλήθηκε σε επιτυχή πλαστική χειρουργική επέμβαση. Νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του. (φωτογραφίες Eurokinissi)