Ευχαριστίες Δήμου Άργους – Μυκηνών για το Καρναβάλι στο Άργος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ευχαριστίες Δήμου Άργους – Μυκηνών για το Καρναβάλι στο Άργος

Μάρτιος 01, 2012 - 13:00

Εκ μέρους του Δήμου Άργους – Μυκηνών και του Διοικητικού Συμβούλιου της Κοινωφελούς Επιχείρησης, ευχαριστούμε θερμά όλους, όσοι συνέβαλλαν στη μεγάλη επιτυχία των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου μας, με αποκορύφωμα τις Καρναβαλικές Παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Κίο και στο Άργος.
Ειδικότερα, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τους επαγγελματίες, τους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τους Πολιτιστικούς και Μορφωτικούς Συλλόγους, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους, τις ομάδες παιδιών και ενηλίκων που συμμετείχαν στο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, τις μεμονωμένες καρναβαλικές ομάδες, καθώς και τους χορηγούς. Επίσης, ευχαριστούμε τα Τοπικά Συμβούλια του Δήμου μας, την Αστυνομική Υποδιεύθυνση, το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Τροχαίας Άργους, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους, τη Δημοτική Αστυνομία και τον πολιτικό προϊστάμενο της, το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου μας και τον προϊστάμενο του, τους εθελοντές – οδηγούς των αρμάτων της παρέλασης για την πόλη του Άργους και τον προϊστάμενο του, τους καθαριστές του Δήμου μας και τον προϊστάμενο τους καθώς και τους εθελοντές πολίτες που βοήθησαν στην υλοποίηση των εκδηλώσεων.
Ιδιαίτερα για την Καρναβαλική παρέλαση στο Άργος αξίζει να επισημάνουμε ότι συμμετείχαν δεκάδες πολυπληθή πληρώματα όπου συνοδεύονταν από εντυπωσιακά άρματα με ευρηματικά θέματα, ενώ η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη μας, αφού παραβρέθηκαν χιλιάδες θεατές που έδιναν ρυθμό στις ομάδες της παρέλασης με το ζεστό τους χειροκρότημα.
Μετά την Καρναβαλική παρέλαση, στη Λαϊκή Αγορά, πλήθος κόσμου παρακολούθησε τους θαυμάσιους «Τροβαδούρους» της Δημοτικής Χορωδίας του Δήμου μας να ερμηνεύουν τραγούδια που μας ταξίδευαν σε άλλες εποχές. Την παράσταση έκλεψαν οι ηθοποιοί του θεάτρου δρόμου, που ακολούθησε αμέσως μετά, με αναφορές στην Commedia dell’ Arte, οι οποίοι παρουσίασαν ένα υπερθέαμα, που για πρώτη φορά έλαβε χώρα στο Δήμο μας. Το φαντασμαγορικό αυτό θέαμα, που μας προσέφεραν οι ξυλοπόδαροι με τα ακροβατικά, τα ζογκλερικά και την επιδεξιότητα τους θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη των πολιτών του Δήμου μας, που όμοιο του δεν είχαν ξαναδεί.
Όλες αυτές οι εκδηλώσεις των τελευταίων 20 ημερών με την τεράστια συμμετοχή του κόσμου είχαν ως αποτέλεσμα την τόνωση της τοπικής αγοράς και της οικονομικής ζωής του Δήμου μας.
Η άρτια οργάνωση, η διάθεση, το κέφι και η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών καθιστά τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις πόλο έλξης κόσμου από όλη την ευρύτερη περιοχή ενώ ιδιαίτερα η Καρναβαλική Παρέλαση του Άργους αποτελεί πλέον ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα ολόκληρης της Πελοποννήσου.
Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες της εποχής μας θέλουμε να πιστεύουμε, ότι πετύχαμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα σε όλο τον διευρυμένο Δήμο μας  με το λιγότερο δυνατό κόστος.
Αναμφισβήτητα και στον τομέα των πολιτιστικών δράσεων ο Δήμος Άργους – Μυκηνών έχει πλέον ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΡΕΙΑ και έχει καλύψει το κενό της «αδράνειας» των προηγούμενων δημοτικών αρχών, τοποθετώντας το Δήμο μας σε θέση αντάξια της ιστορίας του και της πολιτιστικής του κληρονομιάς.