Σήμερα η πληρωμή για τα «κουρεμένα» ενοίκια Ιουλίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σήμερα η πληρωμή για τα «κουρεμένα» ενοίκια Ιουλίου

Σεπτέμβριος 07, 2021 - 17:51

Πληρώνονται μέσα στην ημέρα οι αποζημιώσεις για τα «κουρεμένα» ενοίκια τα οποία αφορούν τον Ιούλιο, ενώ όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν και για τις εκκρεμότητες προηγούμενων μηνών.

Υπενθυμίζεται, ότι για τα μηδενικά ενοίκια του Ιουλίου οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν στο 80% του μισθώματος, ενώ τα νομικά πρόσωπα θα λάβουν το 60% του ενοικίου. Οι ιδιοκτήτες που εισέπραξαν το 60% του ενοικίου θα αποζημιωθούν για το 50% της απώλειας που έχουν υποστεί.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη έως και τις 30 Σεπτεμβρίου είναι η διαδικασία υποβολής δήλωσης COVID για τους ιδιοκτήτες οι οποίοι είναι δικαιούχοι αποζημιώσεων για τα μειωμένα ενοίκια που εισέπραξαν τον Ιούλιο. Οι δικαιούχοι οι οποίοι θα λάβουν την αποζημίωση, αλλά δεν υποβάλουν Δήλωση COVID εντός της προθεσμίας ή για τις περιπτώσεις που τροποποιείται η δήλωση Ιουλίου σε σχέση με τον Ιούνιο 2021, το ποσό καθίσταται απαιτητό και η διαδικασία αναζήτησής του ως αχρεωστήτως καταβληθέντος θα προσδιοριστεί με νέα απόφαση.