Τσιόδρας: Θα έχουμε έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με ανεμβολίαστους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τσιόδρας: Θα έχουμε έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με ανεμβολίαστους

Οκτώβριος 11, 2021 - 17:34

«Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί όταν μιλάμε για μελέτες που μιλούν για θεωρίες για την προέλευση του ιού, για την προέλευσή του από εργαστήρια», σημείωσε ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών, προς τιμήν του ελληνοαμερικανού Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Yale, Ν. Χρηστάκη, του επιστήμονα που έχει προβλέψει πως η πανδημία του κορωνοϊού θα ταλαιπωρήσει τον πλανήτη, έως το έτος 2024.

Παρουσιάζοντας στοιχεία για την πανδημία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC), o Καθηγητής Τσιόδρας προέβλεψε ότι έρχεται έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με πολλούς ανεμβολίαστους πολίτες και υπογράμμισε πως, όσο υψηλότερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός των νοσηλειών, ενώ το ίδιο ισχύει και με τους θανάτους.

«Όσο περισσότερο εμβολιασμένος είναι ο πληθυσμός, στο 70% με 75%, τόσο μικρότερες θα είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας», σημείωσε συγκεκριμένα και πρόσθεσε πως, «όσο περισσότερο διαστακτικός είναι κάποιος τόσο περισσότερο θα πρέπει να του δώσεις κίνητρα για να εμβολιαστεί».