«Λευκός καπνός» για την επόμενη συνεδρίαση του ΠεΣυ – Τι ειπώθηκε στην σύσκεψη των επικεφαλής (vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Λευκός καπνός» για την επόμενη συνεδρίαση του ΠεΣυ – Τι ειπώθηκε στην σύσκεψη των επικεφαλής (vid)

Νοέμβριος 03, 2021 - 23:14

Με καλή διάθεση και πνεύμα ομόνοιας φαίνεται να προσήλθαν οι επικεφαλής και οι εκπρόσωποι παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου, στην σύσκεψη που κλήθηκαν μετά από πρόσκληση του προέδρου  του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Μανώλη Σκαντζού προκειμένου να βρεθεί από κοινού μία λύση για την σωστή λειτουργία του συμβουλίου.

Μετά την πρόσφατη «αποτυχημένη» διπλή συνεδρίαση, τα πνεύματα είχαν οξυνθεί και το περιφερειακό συμβούλιο είχε χάσει τον ρόλο και την αξία του, με τις καταγγελίες από πλευράς της διοίκησης και της αντιπολίτευσης να δίνουν και να παίρνουν.

Με στόχο την εξομάλυνση της κατάστασης ο κ. Σκαντζός συγκάλεσε σήμερα Τετάρτη 3 Νοεμβρίου σύσκεψη στην έδρα της περιφέρειας, στην οποία παρευρέθηκαν , ο πρόεδρος κ. Σκατζός, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Λαμπρόπουλος η κυρία Νικολάκου, εκπροσωπώντας τον κ. Τατούλη, ο κ. Δέδες, ο κ. Μπουντρούκας, ο κ. Γόντικας και ο κ. Πετράκος εκπροσωπώντας τους υπόλοιπους επικεφαλής όπως είπε.

 Ο κ. Σκαντζός μίλησε για την κακή εικόνα μου βγαίνει στον κόσμο από τις συνεδριάσεις, διάβασε ένα μέρος του κανονισμού για την διάρκεια των συνεχιζόμενων συνεδριάσεων και ζήτησε από τους συμβούλους να βρουν από κοινού μία φόρμουλα για να μπορέσει να λειτουργήσει το συλλογικό όργανο του ΠεΣυ.

Ο κ. Λαμπρόπουλος ζήτησε να γίνει μία συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα για να συζητηθούν τα θέματα που εκκρεμούν. Τόνισε ότι πρέπει να μπουν προτεραιότητες και να συμφωνηθούν σήμερα ποιες θα είναι οι δύο μέρες που θα συνεδριάσουν.

Η κυρία Νικολάκου είπε ότι η παράταξή της δεν θα κάνει καμία έκπτωση στον κανονισμό, προτείνοντας να συνεχιστεί η 11η συνεδρίαση εκεί όπου είχε σταματήσει, στο θέμα των πυρόπληκτων.  Στην συνέχεια είπε να γίνει η 12η συνεδρίαση και να συζητηθούν τα θέματα της αιγίδας της περιφέρειας στην παράσταση Λιγνάδη, καθώς και το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα.

Πρόθεση του κ. Δέδε, όπως είπε, ήταν να λυθεί το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

Εμάς μας ενδιαφέρει να ολοκληρωθεί το θέμα με τις πυρκαγιές και το αντιφασιστικό ψήφισμα που έχουμε πει.

 

Αναγνώρισε ότι υπάρχει μία αδυναμία ψήφισης των θεμάτων, προτείνοντας να γίνονται 2 συνεδριάσεις τον μήνα, έτσι ώστε να υπάρχει χρόνος για όλα τα θέματα και για τις επερωτήσεις των συμβούλων.

 

«Σε 1,5 ώρα και τα δύο μπορούν να έχουν τελειώσει και στην συνέχεια να προχωρήσουμε στα άλλα θέματα»

Ο κ. Μπουντρούκας παρομοίασε τις πρόσφατες συνεδριάσεις του ΠεΣυ, με αυτές των φοιτητικών συλλόγων του 1980, τονίζοντας ότι είναι βαριά απογοητευμένος με την λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου.

Δεν θέλω να ρίξω ευθύνες σε κανέναν προσωπικά, όλοι έχουμε ευθύνες, κανείς δεν μένει στο απυρόβλητο, ο Πελοποννησιακός λαός περιμένει πράγματα από εμάς, έτσι πρέπει να αφήσουμε τις εξυπνάδες

 

Τέλος κ. Μπουντρούκας συμφώνησε με το να ολοκληρωθεί η 11η συνεδρίαση και ζήτησε από τους περιφερειακούς συμβούλους των υπόλοιπων παρατάξεων να δεσμευτούν ότι δεν θα κάνουν επερωτήσεις πριν ολοκληρωθεί το θέμα των πυρόπληκτων.

Ο κ. Γόντικας από την άλλη δεν συμφώνησε στο ότι όλοι φταίνε για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΠεΣυ τονίζοντας ότι η παράταξή του κρατά τους χρόνους στις τοποθετήσεις και δεν καθυστερεί, έτσι αρνήθηκε  να ζητήσει «συγνώμη» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στελέχη κομμάτων είμαστε, ξέρουμε ότι το πρόβλημα το έχουν τα στελέχη της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και αυτοί πρέπει να λύσουν τα προβλήματά τους

Είναι μεγάλη η ευθύνη σας πρόεδρε, είπε, να εφαρμοστεί ο κανονισμός, χαρακτηρίζοντας τον κ. Τατούλη ως την πέτρα του σκανδάλου .

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ένταση δεν άργησε να έρθει με τον κυρία Νικολάκου να σηκώνεται από την θέση της διαμαρτυρόμενη για την φράση αυτή.

Κύριε Γόντικα, δεν ωφελεί πουθενά αυτή η κουβέντα, δεν είμαστε τσίρκο όπως είπατε. Κύριε πρόεδρε, πρέπει να επαναφέρετε στην τάξη τον κ. Γόντικα ο οποίος ήρθε εδώ για να βρίσει

Συνεχίζοντας ο κ. Γόντικας είπε ότι ο πρόεδρος όταν δίνει τον λόγο ξεχνά να τον μαζέψει έτσι ώστε να ωφεληθούν τα στελέχη της ΝΔ και επομένως ο κ. Τατούλης, επιτρέποντας έτσι να παίζεται το παιχνίδι τους.

 

Ο κ. Πετράκος επικεντρώθηκε στην βασική, όπως είπε , αιτία που συμβαίνουν όλα αυτά στο ΠεΣυ.

Το συμβούλιο δεν συνεδριάζει επαρκώς, πρέπει να συνεδριάζουμε περισσότερες φορές, για να περνούν και να μην μπλοκάρουν τα θέματα

 

Έπειτα κατηγόρησε τον κ. Σκαντζό ότι απαξιώνει το συμβούλιο και δη την συνεδρίαση που ήταν κανονισμένη στις 19:00.

Ύστερα από δύο περίπου ώρες συζήτησης, οι επικεφαλής συμφώνησαν να γίνει μία νέα συνεδρίαση την Τετάρτη, στην οποία θα γίνει η ψήφιση του θέματος των πυρόπληκτων και θα συζητηθεί σε περιορισμένο χρόνο το αντιφασιστικό ψήφισμα και τέλος θα τοποθετηθούν οι σύμβουλοι για το τεχνικό πρόγραμμα.

 

ArcadiaPortal.gr «Λευκός καπνός» για την επόμενη συνεδρίαση του ΠεΣυ