Έρχονται αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και στα τιμολόγια ύδρευσης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Έρχονται αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και στα τιμολόγια ύδρευσης

Δεκέμβριος 05, 2021 - 18:52

Τη δέσμευση ότι θα ρυθμιστεί νομοθετικά το ζήτημα των κατά παρέκκλιση αποσπάσεων και μετακινήσεων προσωπικού από τους Δήμους προς άλλους φορείς, έδωσε κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Παράλληλα ο κ. Βορίδης υποσχέθηκε ότι θα εξεταστεί το πλαίσιο που αφορά την κινητικότητα στους μικρούς Δήμους , για να μη φεύγει ανεξέλεγκτα το προσωπικό τους. Υπενθυμίζεται ότι η ΚΕΔΕ ζητά αυτό να γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, ωστόσο υΠΕΣ έχει εκφράσει αντίθεση άποψη.

Παράλληλα κατά την συνάντηση:
-Προέκυψε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για να αντιμετωπιστεί το αυξημένο ενεργειακό κόστος των Δήμων και των ΔΕΥΑ,

– Αντίθετος ήταν ο ίδιος Πρωθυπουργός σε ότι αφορά στην αναβολή της επιβολής του τέλους ταφής απορριμμάτων, που ζητά η ΚΕΔΕ, τονίζοντας ότι «καλό είναι να πληρώνεται το σκουπίδι ανάλογα με την παραγόμενη ποσότητα» καθώς και ότι υπάρχουν πολλές αιρεσιμότητες.

Με αυτά τα δεδομένα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπατεργίου, προανήγγειλε ότι «οι Δήμοι αναγκαστικά θα οδηγηθούν σε αυξήσεις τιμολογίων ύδρευσης και ανταποδοτικών τελών. Δεν βλέπω πώς οι Δήμοι μπορούν να απορροφήσουν από τη μεριά τους το αυξημένο κόστος . Εφόσον βλέπω ότι σήμερα δεν προέκυψε σ΄ αυτό κάτι, θα πρέπει να καταστεί σαφές και στην κυβέρνηση, ότι οι Δήμοι δεν μπορούν να απορροφήσουν αυτές τις διαφορές», πρόσθεσε.

 

aftodioikisi.gr