Ξεκινούν οι πρώτες πληρωμές για το κοινωνικό μέρισμα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ξεκινούν οι πρώτες πληρωμές για το κοινωνικό μέρισμα

Δεκέμβριος 14, 2021 - 15:18

Από σήμερα, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου το απόγευμα, ξεκινούν οι πληρωμές για το κοινωνικό μέρισμα, με τους δικαιούχους να βλέπουν λεφτά στους λογαριασμούς τους σε λίγες ώρες.

Το κοινωνικό μέρισμα θα πληρωθεί στους δικαιούχους μέσα στον Δεκέμβριο, με τους πρώτους δικαιούχους (Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος) να βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς τους στις 15 Δεκεμβρίου (στα ΑΤΜ από το απόγευμα της Τρίτης).

Αργότερα, μέσα στον μήνα θα πληρωθούν το κοινωνικό μέρισμα, με μορφή επιδόματος 250 ευρώ και οι υπόλοιποι δικαιούχοι όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες και οι ΑμεΑ που λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ.

Η πληρωμή στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει αυτόματα, χωρίς δήλωση IBAN ενώ θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη.

Η προσαύξηση της εισοδηματικής ενίσχυσης των ωφελούμενων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος(ΕΕΕ) σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, ως κοινωνικό μέρισμα σε δικαιούχους του πρώην ΚΕΑ, χαμηλοσυνταξιούχους και δικαιούχους του επιδόματος ΑμεΑ από τον ΟΠΕΚΑ, εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ανέρχεται στο ποσό των 250 ευρώ.

 Η καταβολή της τακτικής μηνιαίας εισοδηματικής ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου 2021, 31 Δεκεμβρίου, ως είθισται άλλωστε.