Χάρης Νενεκούμης: Επιστρέφει η χορήγηση υποτροφιών «Κληρονομιάς Βορίδη» στη Νέα Κίο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χάρης Νενεκούμης: Επιστρέφει η χορήγηση υποτροφιών «Κληρονομιάς Βορίδη» στη Νέα Κίο

Δεκέμβριος 28, 2021 - 16:29

Χάρης Νενεκούμης, Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Άργους Μυκηνών

Λόγω των ημερών θα ήθελα να ευχηθώ Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους τους συνδημότες μας.

Πριν σας μιλήσω για τα πεπραγμένα της Επιτροπής που ανέλαβε την ευθύνη της διαχείρισης της κληρονομιάς Βορίδη, θα ήθελα να εξηγήσω σε τι αναφέρεται αυτή. Η κληρονομιά Βορίδη αφορά υποτροφίες που δίνονται σε αριστούχους μαθητές από τη Νέα Κίο, οι οποίοι έχουν φοιτήσει στο Γυμνάσιο της Νέας Κίου και κατά την είσοδο τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουν βαθμό εισαγωγής άνω του 18.1. Επίσης αν κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους έχουν περάσει ένα συγκεκριμένο αριθμό μαθημάτων, η υποτροφία συνεχίζει να χορηγείται και φτάνει μέχρι την κτήση Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Τα χρήματα προκύπτουν από τις μισθώσεις των ακινήτων της κληρονομιάς και διατίθενται μόνο για αυτό το σκοπό.  

Ανατέθηκε λοιπόν σε εμένα, στον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Αθανασόπουλο, στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Νίκο Σαρηγιάννη, στον κ. Δημήτριο Τριγώνη και στον κ. Αλέκο Χατζηγεωργίου από τον Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτριο Καμπόσο, αυτή η βαριά ευθύνη της επαναχορήγησης των υποτροφιών σε αριστούχους μαθητές της Νέας Κίου,  που για διάφορους λόγους και ορισμένες αστοχίες του παρελθόντος δεν χορηγούταν τα τελευταία χρόνια.

Λειτουργώντας με απόλυτη συνεργασία και εμπιστοσύνη, καταφέραμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αν αναλογιστεί κάνεις και το χρόνο που χάσαμε λόγω της πανδημίας, να γνωρίσουμε τα ακίνητα, να έρθουμε σε επαφή με τον διαχειριστή της κληρονομιάς και τους μισθωτές των ακίνητων, να αναπροσαρμοστούν οι τιμές των ενοικίων και να μισθωθούν σε αξιόπιστους ενοικιαστές, να μισθωθούν τα μη νοικιασμένα ακίνητα και να διαγραφεί ένα σημαντικό χρέος προς την εφορία. Εδώ θα πρέπει να επισημάνω την ιδιαίτερη συμβολή του κ. Δημήτριου Τριγώνη ο οποίος διέθεσε τον περισσότερο χρόνο από όλους μας, την κομβική συμβολή της κ. Γεωργίας Κουγιά, την βοήθεια της οικονομικής και νομικής υπηρεσίας του Δήμου μας και φυσικά την σημαντική βοήθεια του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών κ. Καμπόσου Δημήτρη.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών είναι να δημιουργηθούν τα έσοδα που απαιτούνται προκειμένου να εισπράξουν οι μαθητές – φοιτητές τις υποτροφίες τόσο του τρέχοντος έτους αλλά και των προηγούμενων ετών, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Κλείνοντας, αυτό που θα ήθελα να επισημάνω, είναι ότι η επιτυχία της συγκεκριμένης επιτροπής, η οποία απαρτιζόταν από μέλη διαφορετικών παρατάξεων, οφείλεται στο γεγονός ότι όλα τα μέλη συνεργάστηκαν άριστα μεταξύ τους δείχνοντας ότι ο μοναδικός τους σκοπός ήταν να δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα.  

Χάρης Νενεκούμης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος  Δήμου Άργους Μυκηνών