Πλεύρης: Επαναξιολόγηση των μέτρων για την εστίαση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πλεύρης: Επαναξιολόγηση των μέτρων για την εστίαση

Ιανουάριος 05, 2022 - 17:21

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ αποκάλυψε ότι θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο 7μηνο αν δεν έχει γίνει η αναμνηστική δόση και θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι όσοι ενήλικοι δεν εμβολιαστούν εγκαίρως με την 3η δόση, χάνοντας παράλληλα όλα τα προνόμια που απολαμβάνουν οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας.

Ο κ. Πλεύρης άφησε ανοικτό παράθυρο για ανάσχεση κάποιων μέτρων που ισχύουν μέχρι σήμερα, λέγοντας πως «θα επαναξιολογηθούν την επόμενη εβδομάδα από την επιτροπή. Εκεί θα δούμε τον κύκλο αυτού κύματος – πότε αναμένεται κορύφωση μπορεί αυτή εβδομάδα αλλά μπορεί και 12-20 Ιανουαρίου και δεύτερον ποια θα είναι η πίεση στο ΕΣΥ».

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι «πρόθεσή μας είναι να μην επιβληθούν περαιτέρω περιορισμοί σε άλλες δραστηριότητες. Κι από εκεί και πέρα θα επανεκτιμηθεί αν θα χρειαστεί η οι υφιστάμενοι περιορισμοί να συνεχιστούν ή θα μπορούν περιοδικά να αίρονται. Όπως για παράδειγμα στα γήπεδα. Αυτά θα είναι στη συζήτηση της άλλης εβδομάδας. Μέχρι 16 Ιανουαρίου ισχύουν αυτά τα μέτρα. Αρα, υπολογίστε επόμενη Τρίτη-Τετάρτη θα έχουμε εικόνα γιατί θα είμαστε στην τρίτη εβδομάδα της Ομικρον».