Δεν αρκεί η πενθήμερη καραντίνα για τους εργαζομένους, λέει η Παγώνη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δεν αρκεί η πενθήμερη καραντίνα για τους εργαζομένους, λέει η Παγώνη

Ιανουάριος 07, 2022 - 10:26

Η Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, τόνισε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» πως η πενθήμερη καραντίνα για όσους νοσούν με κορωνοϊό δεν είναι αρκετή και εκτίμησε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρχει σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα.

«Θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που νοσούν με covid να γυρίσουν στη δουλειά τους την 6η μέρα. Και συμπτώματα να μην έχουν, η καταβολή που αισθάνονται δεν μπορούν να γυρίσουν και να δουλέψουν. Η εμπειρία μας πάνω σε αυτό το θέμα είναι μεγάλη για να πούμε την άποψή μας. Σαν νοσοκομειακοί γιατροί εκτιμούμε πως είναι αδύνατον να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους, πως θα πάνε να δουλέψουν; Δεν μπορεί ένας καταπονημένος άνθρωπος να γυρίζει την έκτη μέρα στη δουλειά του» είπε η Κ. Παγώνη. Όπως εκτίμησε για να επιστρέψει κάποιος στην εργασία χρειάζονται 10 ημέρες.

«Οι άνθρωποι είναι προβληματισμένοι. Έχουν τη νόσο, υποφέρουν και έχουν όλες αυτές τις διαδικασίες που θα πρέπει να διαχειριστούν», είπε περιγράφοντας την αγωνία των εργαζομένων.