Αντιδράσεις δημάρχων Πελοποννήσου για την εξυπηρέτηση αντικειμένων ΟΓΑ- ΕΛΓΑ και φορέων Δημοσίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αντιδράσεις δημάρχων Πελοποννήσου για την εξυπηρέτηση αντικειμένων ΟΓΑ- ΕΛΓΑ και φορέων Δημοσίου

Μάιος 20, 2013 - 19:20

Αίτημα να συζητηθεί το θέμα στην Κεντρική Ένωση Δήμων

 Στην τελευταία συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου αποφάσισε να ζητηθεί από την ΚΕΔΕ όπως στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση για τη διαδικασία εξυπηρέτησης από τους Δήμους, αντικειμένων φορέων όπως ο ΟΓΑ,  ο ΕΛΓΑ και άλλοι Οργανισμοί του Δημοσίου.

 Σύμφωνα με τους δημάρχους το υφιστάμενο καθεστώς εξυπηρέτησης από τους Δήμους Οργανισμών όπως ο ΟΓΑ ή ο ΕΛΓΑ δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί.

Συγκεκριμένα κρίνεται σκόπιμο, να εξουσιοδοτηθεί το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ να ξεκινήσει διάλογο με τις διοικήσεις των εν λόγω Οργανισμών και τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο σύναψης προγραμματικών συμβάσεων, στη βάσει των οποίων θα μπορέσει να συνεχιστεί η παραδοσιακή συνεργασία των Οργανισμών με τους Δήμους.

Εάν, δε, κάτι τέτοιο δεν καταστεί δυνατόν, οι δήμαρχοι επισημαίνουν και δηλώνουν ότι θα  να κάνουν πράξη την απόφασή τους για πλήρη απεμπλοκή κάθε δημοτικού υπαλλήλου από κάθε διαδικασία εξυπηρέτησης αντικειμένου του ΟΓΑ, του ΕΛΓΑ ή άλλων Ασφαλιστικών Φορέων και Οργανισμών του Δημοσίου. 

Σημειώνουν δε οι δήμαρχοιι της Πελοποννήσου πως η διαδικασία πρέπει να είναι συγκεκριμένη, με χρονικό ορίζοντα λήξης του σημερινού απαράδεκτου καθεστώτος και όχι να αναβάλλεται συνεχώς και να διαιωνίζεται η υφιστάμενη κατάσταση, που εγείρει πληθώρα προβλημάτων στη λειτουργία των Δήμων.