Κορωνοϊός: Ξεκινά η κατ΄οίκον διάθεση των αντιικών χαπιών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κορωνοϊός: Ξεκινά η κατ΄οίκον διάθεση των αντιικών χαπιών

Ιανουάριος 28, 2022 - 09:42

Ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών από την Αν. Υπουργό Υγείας Μ. Γκάγκα, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Β.Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας Γκ. Μαγιορκίνη.

Ξεκινάει την άλλη εβδομάδα η διάθεση των αντιικών χαπιών μολνουπιραβίρης κατά της Covid, που θα γίνεται με παράδοση κατ’ οίκον, όπως ανακοίνωσε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης.

Αναλυτικά είπε:

"Ξεκινάει η διάθεση των αντιικών χαπιών, που θα γίνεται μετά από ένα πολύ εκτενές επιχειρησιακό σχέδιο στο σπίτι. Η παράδοση θα γίνεται στο σπίτι. Η παράδοση κατ’ οίκον είναι κάτι που προσπαθήσαμε πάρα πολύ καιρό να κάνουμε και βέβαια τα χιόνια αυτή την εβδομάδα δεν μας βοήθησαν.

Ξεκινάει λοιπόν την άλλη εβδομάδα. Θα είναι για συνανθρώπους μας που έχουν προβλήματα υγείας και βρίσκονται θετικοί με κορονοϊό, ηλικίας 18 και άνω και όχι για την εγκυμοσύνη.

Άρα, άνθρωποι με προβλήματα υγείας πάνω από τα 18 μπορούν να μιλάνε με το γιατρό τους. Με το που έχουν rapid test θετικό ή PCR θετικό, μπορεί ο γιατρός που τους παρακολουθεί να κάνει αίτηση στην πλατφόρμα.

Η απάντηση δίνεται μέσα σε 24 ώρες. Δίνεται με SMS και στο γιατρό και στον ασθενή και μπορεί από εκεί και πέρα να επικοινωνεί ο ΕΟΠΥΥ με τον ασθενή. Μπαίνει πρώτα σε μία πλατφόρμα και δίνει τη συγκατάθεσή του για το φάρμακο και εν συνεχεία επικοινωνεί ο ΕΟΠΥΥ μαζί του και επιβεβαιώνει τη διεύθυνση για να μπορέσει να πάρει τα φάρμακα.

Θεωρούμε ότι αυτό θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για τους συμπολίτες μας. Και θα είναι χωρίς ταλαιπωρία για τους πολίτες. Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό για ανθρώπους που είναι άρρωστοι, που μπορεί να μολύνουν τους άλλους, οπότε η παράδοση στο σπίτι είναι πολύ σημαντική."