Φυσικό αέριο: Όλες οι εξελίξεις – Πότε θα γίνει η σύνδεση με τα νοικοκυριά της Αρκαδίας (vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Φυσικό αέριο: Όλες οι εξελίξεις – Πότε θα γίνει η σύνδεση με τα νοικοκυριά της Αρκαδίας (vid)

Φεβρουάριος 18, 2022 - 13:15

Για το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας διανομής φυσικού αερίου Hengas και για το κατασκευαστικό της έργο στην Μεγαλόπολη και στην Τρίπολη, μίλησε στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr ο κ. Νικόλαος Κουτσογιάννης, Σύμβουλος Διοίκηση HENGAS.

Η HENGAS είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία διανομής φυσικού αέριου στην Ελλάδα που έχει λάβει όλες τις κατά νόμο αδειοδοτήσεις από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Κύριος στόχος της HENGAS είναι η μεταφορά του φυσικού αερίου σε κάθε γωνιά των περιοχών ευθύνης της με ασφάλεια, οικονομία και αξιοπιστία, με σεβασμό στο ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο της ΡΑΕ.

Το φυσικό αέριο εκτός από τα οικονομικά οφέλη που αποφέρει, έχει και περιβαλλοντικά οφέλη καθώς το φυσικό αέριο δημιουργεί λιγότερους ρύπους από τα υπόλοιπα καύσιμα και η χρήση του βοηθάει στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

O κ. Κουτσογιάννης στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, μίλησε για έργο στη Μεγαλόπολη, τονίζοντας ότι αυτό είναι σε πάρα πολύ προχωρημένο στάδιο και ήδη έχει ολοκληρωθεί στο 80% του δικτύου.

Αναμένεται, πάντα σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ, στις αρχές της άνοιξης να καταστεί εφικτή η σύνδεση νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση για τους καταναλωτές που θα συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου σε Τρίπολη και Μεγαλόπολη, αφού θα δοθεί χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους

Το αντίστοιχο για την Τρίπολη θα γίνει τέλος καλοκαιρινού  - αρχές φθινοπώρου

Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσογιάννης, εκτίμηση της εταιρίας είναι μέχρι το φθινόπωρο να έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του σχεδόν το δίκτυο διανομής  και οι καταναλωτές, οι οποίοι θα μπορούν να επωφεληθούν από τα προνόμια της χρήσης του Φυσικού Αερίου.

Όπως αποκάλυψε σε λίγες μέρες οι καταναλωτές της Μεγαλόπολης, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να αντικαταστήσουν τα συστήματα θέρμανσης επιδοτούμενοι κατά 100%.

Στο φυσικό κατάστημα της εταιρίας στη Μεγαλόπολη ήδη 2.500 καταναλωτές έχει υποβάλει αίτηση για τη σύνδεσή του στο φυσικό αέριο.

Στην Τρίπολη σχεδιάζεται ο χώρος όπου θα εγκατασταθεί το τοπικό κατάστημα της εταιρίας, με στόχο το προσεχές διάστημα να ξεκινήσει η λειτουργία του και να υπάρχει ένα φυσικό σημείο εξυπηρέτησης στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι δημότες θα μπορούν να απευθύνονται στο εξειδικευμένο προσωπικό για περισσότερες πληροφορίες.

Ο κ. Κουτσογιάννης απάντησε και σε ερωτήσεις μας σχετικά με την ακραία άνοδο στην τιμή του φυσικού αερίου, η οποία έχει εκτιναχθεί ύστερα και από την ένταση στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι οι προβλέψεις θέλουν την τιμή θα πέφτει και να επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Μέσα στους άμεσους στόχους της εταιρίας είναι η επέκταση διανομής φυσικού αερίου πέραν της Μεγαλόπολης, Τρίπολης και Κορίνθου πού ήδη η εταιρία έχει λάβει τις άδειες διανομές και διαχείρισης να ξεκινήσει το αντίστοιχο έργο στην Καλαμάτα και στη Σπάρτη.

Η έλευση του Φυσικού Αερίου  Μεγαλόπολη, την Τρίπολη και την Κόρινθο σηματοδοτεί την ένταξη της Πελοποννήσου στον ενεργειακό χάρτη της χώρας και το τέλος της μακρόχρονη αναμονής για ένα σημαντικό αριθμό καταναλωτών της Νότιας Ελλάδας, προκειμένου να  επωφεληθούν από τα προνόμια της χρήσης του Φυσικού Αερίου, ενώ συνάμα διαμορφώνει νέες αναπτυξιακές προοπτικές για την περιοχή.

ArcadiaPortal.gr Όλες οι εξελίξεις για το φυσικό αέριο