Ημέρα δράσης για την Παιδεία: Κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στην Τρίπολη (pics,vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ημέρα δράσης για την Παιδεία: Κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στην Τρίπολη (pics,vid)

Φεβρουάριος 23, 2022 - 19:35

Μέρα δράσης για την παιδεία η σημερινή στην περιφέρεια Πελοποννήσου και η ΑΔΕΔΥ, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας) πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Τρίπολης διεκδικώντας γενναίες αυξήσεις των δαπανών για την παιδεία, προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, μείωση του αριθμού των μαθητών και παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία.

Οι δράσεις ξεκίνησαν από χθες Τρίτη 22 Φεβρουαρίου στην Αρκαδική πρωτεύουσα με περιφερειακή σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών (ΣΕΠΕ & ΕΛΜΕ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, παρουσία εκπροσώπων ΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ-ΟΛΜΕ.

Σήμερα Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 στις 10:30 δόθηκε συνέντευξη Τύπου από εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ- ΔΟΕ-ΟΛΜΕ.

Λίγο μετά πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Αρκαδίας και η μέρα δράσης έκλεισε με συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς την Περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης περιφέρειας Πελοποννήσου και συνάντηση , με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Εκπαιδευτικοί την Αρκαδία, τη Μεσσηνία, την Κορινθία και την Λακωνία έλαβαν μέρος στην κινητοποίηση θέλοντας να αναδείξουν τα ζητήματα της παιδείας, σε συνέχεια των δράσεων που έχουν γίνει για την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση.

«Τα ζητήματα της Παιδείας δεν είναι μόνο υπόθεση των εκπαιδευτικών αλλά ολόκληρης της κοινωνίας»

Κατά την διάρκεια των δηλώσεων προαναγγέλθηκε μία νέα δράση, μια γενική απεργία στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα στο τέλος Μάρτη-αρχές Απρίλη, με στόχο την αντιμετώπιση των ζητημάτων της ακρίβειας όπου θα απαιτηθεί και η αύξηση μισθών.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ είχε κηρύξει στάση εργασίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

 

Λίγο πριν την πορεία διαμαρτυρίας ο κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας, ο κ. Δημήτρης Μπράτης πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και ο Αθανάσιος Κικινής πρόεδρος της ΔΟΕ προχώρησαν σε δηλώσεις.

ΑrcadiaPortal.gr Τρίπολη: Ημέρα δράσης για την Παιδεία