Συνεδρίαση για την προσβασιμότητα ΑμεΑ στα δημόσια κτίρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνεδρίαση για την προσβασιμότητα ΑμεΑ στα δημόσια κτίρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Φεβρουάριος 28, 2022 - 19:53

24/02/2022: Η  Περιφερειακή Επιτροπή Προσβασιμότητας, μέλος της οποίας αποτελεί ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ, κος Νίκος Καραλής, συνεδρίασε για την εξέταση υπόθεσης προσβασιμότητας κτηρίου. Η άψογη συνεργασία των μελών της επιτροπής κρίνεται άκρως σημαντική για την συνέχιση αυτού του σπουδαίου έργου που έχει αναλάβει η επιτροπή.

25/02/2022: Ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ, Νίκος Καραλής, κλήθηκε και παρευρέθηκε στη διευρυμένη συνεδρίαση ως μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Προσβασιμότητας με τους υπεύθυνους του σημείου αναφοράς της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εφαρμογή της σύμβασης του ΟΗΕ ώστε να επιτευχθεί η πλήρης καταγραφή, καθώς και ο συντονιστικός μηχανισμός των ζητημάτων που αφορούν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στην Περιφέρεια καθώς και την προσβασιμότητα των δημόσιων κτηρίων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στη συνεδρίαση αυτή, παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ο Δ/ντης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελ/σου, Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Προϊστάμενος τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας Περ/ρειας Πελ/σου, Κων/νος Ψυχάρης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Προσβασιμότητας, Ηλίας Πανταζόπουλος, η εκπρόσωπος του ΤΕΕ Άννα Ρήγα- Αγγελάκου, ο γραμματέας της Περ/κης Επιτροπής Προσβασιμότητας Πελ/σου, Τριαντάφυλλος Στρατήγης και τα στελέχη της Επιτελικής Συντονιστικής Δομής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπευθύνων του σημείου αναφοράς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Μαρία Μπολοβή - Διαμεσολαβήτρια ΑμεΑ και Παναγιώτα Γενιά- Κοινωνιολόγος. Ευχόμαστε συνέχεια στην άριστη συνεργασία όλων των φορέων, της επιτροπής και του σημείου αναφοράς και στην άμεση ευόδωση των στόχων που τέθηκαν.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ, Νίκος Καραλής  και ο αν. ταμίας της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ, Βασίλης Θεοδωρόπουλος, παρευρέθηκαν, κατόπιν προσκλήσεως του Αντιπροέδρου της ΕΟΤ, κο Μαρκοστάμο Παναγιώτη στη διεξαγωγή εξετάσεων Πιστοποίησης Εκμάθησης Κώδικα Braille , στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Παράσχου Ματίνας. Ευχόμαστε καλά αποτελέσματα και καλή πρόοδο στους εξεταζόμενους!

27/02/2022: Ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ Νίκος Καραλής, ο αν. ταμίας της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ, Βασίλης Θεοδωρόπουλος, η Γραμματέας του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας Έφη Κλαδούρη καθώς και η υπάλληλος της ΕΣΑμεΑ Παραρτήματος Πελ/σου, Μαίρη Σίδερη, παρευρέθηκαν κατόπιν προσκλήσεως, στον αποκριάτικο χορό για τα παιδιά- μέλη  του Σωματείου ΑμεΑ Κορινθίας. Η συμμετοχή ων παιδιών έπειτα από δύο χρόνια αποχής από τις κοινωνικές εκδηλώσεις ήταν συγκινητική και ευχόμαστε καλή συνέχεια στις επόμενες ενέργειες και δράσεις του Σωματείου ΑμεΑ Κορινθίας, ευελπιστώντας οι υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν αυτή τη χρονική περίοδο να παραμείνουν σε ύφεση, ώστε να καταστούν οι δράσεις αυτές εφικτές.