Εσπερινές Λυκειακές τάξεις στο ΕΠΑΛ Κρανιδίου ζητά το ΔΣ Ερμιονίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εσπερινές Λυκειακές τάξεις στο ΕΠΑΛ Κρανιδίου ζητά το ΔΣ Ερμιονίδας

Ιούνιος 06, 2013 - 20:00

Αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας

Το Δ.Σ του Δήμου Ερμιονίδας κατά την 14η Συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα με την α.α 141/2013 απόφασή του ,την υποβολή αιτήματος για την  ίδρυση εσπερινών λυκειακών τάξεων ΕΠΑΛ στο Κρανίδι ανταποκρινόμενο σε ένα μακροχρόνιο αίτημα δημοτών μας  για να παρακολουθήσουν και να ολοκληρώσουν τις λυκειακές τάξεις  στο συγκεκριμένο επίπεδο εκπαίδευσης.

Στα πλαίσια σύνταξης του φακέλου υποβολής του αιτήματος ,απαιτείται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση ενδιαφέροντος για την  παρακολούθηση των παραπάνω τάξεων στα ΚΕΠ Κρανιδίου και Ερμιόνης.

Ο αριθμός των ενδιαφερομένων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του παραπάνω αιτήματος.

Ο Δήμος μας ανταποκρίθηκε και πήρε πρωτοβουλίες για να υλοποιήσει ένα μακροχρόνιο αίτημα αρκετών δημοτών μας ,όσο και ευρύτερα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η λειτουργία για επτά (7) χρόνια του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στο Κρανίδι αποδεικνύει ότι τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση  ,όσο και η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και ευρύτερα η πολιτεία πρέπει να υποστηρίζουν θεσμούς στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης – κατάρτισης .

Με την υλοποίηση του παραπάνω  αιτήματος ,δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία να ολοκληρώσουν την λυκειακή εκπαίδευση και να τους δοθούν και άλλες ευκαιρίες στην επαγγελματική τους και κοινωνική τους ζωή.

Η παρούσα απόφαση του Δ.Σ θα δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο και  το διαδίκτυο έτσι ώστε να αποκτήσει  την μέγιστη δυνατή δημοσιότητα, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ενημέρωση των δημοτών μας και την υποβολή εκδήλωση ενδιαφέροντος.