Τι αλλάζει από σήμερα σε πιστοποιητικά και rapid test

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τι αλλάζει από σήμερα σε πιστοποιητικά και rapid test

Μάιος 01, 2022 - 11:12

Από σήμερα μια σειρά από μέτρα που βρίσκονταν σε ισχύ για μεγάλο χρονικό διάστημα μπαίνουν πλέον στο συρτάρι, δίχως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσουμε μια για πάντα, αφού επαναξιολόγηση θα υπάρξει από τους ειδικούς του Σεπτέμβριο.

Αναλυτικότερα από σήμερα:

Αναστολή covid pass. Από σήμερα γίνεται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοιχτούς. Ετσι, η πρόσβαση σε χώρους εστίασης και σε εμπορικά καταστήματα θα γίνεται χωρίς την επίδειξη πιστοποιητικού. Επίσης επανέρχεται η χωρητικότητας στο 100%.

Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας. Εκτός από σήμερα, οι ταξιδιώτες δεν υποχρεούνται στην επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο στη χώρα.

Όσον αφορά τους ανεμβολιάστους εργαζόμενους, υποχρεούνται σε ένα ράπιντ τεστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) , με εξαίρεση τις ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολιάστους εργαζόμενους.κρούσματος εντός και εκτός σχολικού πλαισίου.