'Αργος: Κάλεσμα σε συλλαλητήριο ενάντια στη συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις

Time to read
less than
1 minute
Read so far

'Αργος: Κάλεσμα σε συλλαλητήριο ενάντια στη συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις

Μάιος 12, 2022 - 10:29

φωτογραφία Eurokinissi

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αργολίδας - Κορινθίας:

Τo Συνδικάτο μας συμμετέχει στην κινητοποίηση στην Πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος, την Πέμπτη 12/5/2022 στις 7:00 μ.μ., για την απόσυρση της συμφωνίας για τις βάσεις, που ουσιαστικά μετατρέπει την χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ αλλά και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή την Πέμπτη 12/5 την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις. Επεκτείνεται η παραμονή των βάσεων αρχικά για 5 χρόνια και στη συνέχεια επ' αόριστον, μετατρέποντας τη χώρα μας σε αμερικανοΝΑΤΟΪκό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων! Αυτό αποδεικνύει η εμπλοκή της Ελλάδας στο πλευρό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στον πόλεμο στην Ουκρανία για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών κολοσσών.

Ήδη η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, εφαρμόζεται στην πράξη με τις υποδομές σε Αλεξανδρούπολη, Σούδα, Λάρισα, σε όλη την χώρα,  να χρησιμοποιούνται για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Δεν φτάνει που εμείς οι εργαζόμενοι καλούμαστε να πληρώσουμε τα σπασμένα των πολιτικών τους, με την ακρίβεια σε δυσθεώρητα ύψη σε ρεύμα, καύσιμα, σε όλα τα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης και ουσιαστικά μείωση του μισθού μας, κινδυνεύουμε να γίνουμε και κρέας στα κανόνια τους

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και Απαιτούμε:

Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις.  
Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟΪκές βάσεις.
Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία.                Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ!

Η ομάδα γυναικών Ναυπλίου μέλος της ΟΓΕ, καλεί τις εργαζόμενες και άνεργες, τις φοιτήτριες, τις συνταξιούχες, τις νέες μητέρες, τις μετανάστριες να δώσουμε μαχητικά το “παρών” αύριο 12/5 στη πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος και ώρα 19:00μμ!

Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στην επικίνδυνη για το λαό και τα παιδιά μας συμφωνία που μετατρέπει επ’ αόριστον τη ολόκληρη τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου, αλλά ταυτόχρονα και σε στόχο αντιποίνων. Αυτή η συμφωνία μετατρέπει τη χώρα μας σε μια απέραντη ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση. Μέσω αυτών των βάσεων στην Αλεξανδρούπολη, στην Σούδα, στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο και σ’ όλη τη χώρα συμμετέχει και εμπλέκεται η χώρα μας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Μέσω αυτών τωνβάσεων φτάνει το πολεμικό υλικό για λογαριασμό ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Μέσω αυτών τωνβάσεων πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια οι ασκήσεις – πρόβες πολέμου που προετοίμασαν το έδαφος για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, ενώ πολλές άλλες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Απαιτούμε να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις που προετοιμάστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ τη φέρνει προς ψήφιση και επικύρωση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντοςπροκειμένου να την έχει ο πρωθυπουργός στις αποσκευές του στην επίσκεψη του στις ΗΠΑ στις 16 Μάη στους μακελάρηδες των λαών.

Δεν ανεχόμαστε αυτήν την κατάπτυστη Συμφωνία που εμπλέκει το λαό μας στους αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων από τους επιχειρηματικούς κολοσσούς.

Δεν δεχόμαστε να χρυσοπληρώνουμε τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και να στενάζει ο λαός μας από το κόστος της ενέργειας και της ακρίβειας.

Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας. Απαιτούμε να μη σταλεί κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα στην Ουκρανία ή σε άλλες στρατιωτικές αποστολές.

Απαιτούμε:

– Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις

– Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

– Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα.

– Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας,  καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.

Η κυβέρνηση με τη μορφή «κατεπείγοντος» φέρνει προς συζήτηση στις 10 Μάη, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων στη Βουλή, το κείμενο της νέας Συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τις βάσεις (MDCA), που αναβαθμίζει τις ήδη υπάρχουσες αμερικανο-ΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο, στη Λάρισα.

Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιείται για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα και σχεδιασμούς οποιαδήποτε στρατιωτική και πολιτική υποδομή, μετατρέποντας τη χώρα μας σε στόχο αντιποίνων.

Δε πιστεύουμε και δεν δεχόμαστε τα επιχειρήματα για δήθεν “αμυντικά οφέλη” της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας που θυμίζουν ανέκδοτο όταν οι τουρκικές παραβιάσεις φτάνουν σιγά σιγά στην Κέρκυρα και ο υπουργός Άμυνας παραδέχεται ότι “δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ”.

Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις το Σωματείο μας καλεί όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Απαιτούμε:

·        Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

·        Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα. Να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές- να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

·        Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!

ΈΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!   ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ -19:00 – ΑΡΓΟΣ