Πυρκαγιά στην Αττική: 23 σπίτια στις φλόγες, 5 τα μέτωπα - Στυλιανίδης: Έρχεται σκληρό καλοκαίρι

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πυρκαγιά στην Αττική: 23 σπίτια στις φλόγες, 5 τα μέτωπα - Στυλιανίδης: Έρχεται σκληρό καλοκαίρι

Ιούνιος 05, 2022 - 10:18

Το Σάββατο 4 Ιουνίου εκδηλώθηκαν 61 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Στην Αττική, η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη Γλυφάδα και γρήγορα επεκτάθηκε στη Βούλα. Απολογισμός: 4 αυτοκίνητα και 23 σπίτια στις φλόγες.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με Πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του για την περιοχή εκδήλωσης και εξάπλωσης της πυρκαγιάς, τα προγνωστικά στοιχεία έδειχναν ότι η περιεχόμενη υγρασία της νεκρής λεπτής δασικής καύσιμης ύλης ήταν μικρότερη του 10%, τιμή η οποία θεωρείται κατώφλι για γρήγορα εξαπλούμενες και έντονες δασικές πυρκαγιές.

Η φωτιά παρέμεινε σε ύφεση τις μεταμεσονύκτιες ώρες, χάρη και στην πτώση των ανέμων, με τις πυροσβεστικές και τοπικές αρχές σε πλήρη εγρήγορση για τον άμεσο έλεγχο τυχόν αναζωπυρώσεων.

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες πολιτικής προστασίας και πυροσβεστικής, η φωτιά έληξε μέσα σε 7 ώρες. Ευχαριστώ όλους όσους πάλεψαν», ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης, ενώ τόνισε ότι «λόγω της κλιματικής κρίσης στη Μεσόγειο, μας περιμένει σκληρό καλοκαίρι».

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, ενώ η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη μέσα στα σπίτια στην Άνω Βούλα, εκδηλώθηκε η δεύτερη εστία στο βουνό, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την πρώτη, σε σημείο με δάσος, όπου πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Η φωτογραφία, από τον λογαριασμό του δημοσιογράφου Γιώργου Σαραντάκου στο Facebook.