Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Προκήρυξη εκλογών προέδρου και αναπληρωτή προέδρου του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Προκήρυξη εκλογών προέδρου και αναπληρωτή προέδρου του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Ιούνιος 05, 2022 - 17:19

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θητεία δύο ακαδημαϊκών ετών από 01/09/2022 έως 31/8/2024, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της ως άνω 4 σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, οι οποίες θα λάβουν χώρα την 28η Ιουνίου 2022, ημέρα Τρίτη από 10:00 έως 15:00.

Υποψηφιότητες
Πρόεδρος ή Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος εκλέγεται μέλος Δ.Ε.Π πλήρους απασχόλησης το οποίο να ανήκει στην κατηγορία των Καθηγητών πρώτης βαθμίδας ή της βαθμίδας του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος. Αν δεν υπάρχουν μέλη Δ.Ε.Π. των δύο πρώτων βαθμίδων μπορεί να θέσει υποψηφιότητα και επίκουρος. Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφια μέλη Δ.Ε.Π που αποχωρούν από την υπηρεσία λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου ηλικίας κατά τη διάρκεια της προκηρυσσόμενης θητείας. Επιτρέπεται η εκλογή Προέδρου για δεύτερη συνεχόμενη θητεία. Στην περίπτωση αυτή, ο Πρόεδρος δεν μπορεί να επανεκλεγεί πριν παρέλθουν δύο (2) έτη από τη λήξη της δεύτερης θητείας του.

Δεν επιτρέπεται η εκλογή του ίδιου προσώπου ως Προέδρου για περισσότερες από τέσσερις (4) θητείες συνολικά. Ο Πρόεδρος Τμήματος δεν επιτρέπεται να κατέχει συγχρόνως το αξίωμα άλλου μονοπρόσωπου οργάνου του οικείου ή άλλου Α.Ε.Ι., με εξαίρεση τη θέση Διευθυντή Π.Μ.Σ, Εργαστηρίου, Κλινικής ή Μουσείου.

Υποψηφιότητες για το αξίωμα του Προέδρου και του Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών υποβάλλονται έως κ αι τ η 1 3η Ιουνίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14.00 στη Γραμματεία της Κοσμητείας, με αίτηση των ενδιαφερομένων προσωπικά, ηλεκτρονικά (dpsihog@uop.gr) ή επιστολικά (η επιστολή πρέπει να περιέλθει στο πρωτόκολλο της Κοσμητείας μέχρι τη Δευτέρα 13/6/2022 και ώρα 14.00) και πρωτοκολλούνται ώστε να προκύπτει η ημερομηνία υποβολής τους. Η αίτηση φέρει τα στοιχεία των αιτούντων υποψηφίων και την υπογραφή τους. Με την αίτηση υποβολής υποψηφιότητας κατατίθενται: α) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986, στην οποία οι υποψήφιοι θα δηλώνουν ότι δεν συντρέχουν ασυμβίβαστα στο πρόσωπό τους καθώς και β) πλήρες βιογραφικό σημείωμα σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Σύμφωνα με τις διατάξεις περί χρήσης ψηφιακών υπογραφών, γίνονται ισοδύναμα δεκτά ηλεκτρονικά έγγραφα που φέρουν ψηφιακή υπογραφή που βασίζεται σε αναγνωρισμένο πιστοποιητικό και δημιουργείται από ασφαλή διάταξη δημιουργίας υπογραφής, καθώς η υπογραφή αυτή επέχει θέση ιδιόχειρης υπογραφής τόσο στο ουσιαστικό όσο και στο δικονομικό δίκαιο.