Σκρέκας: Θα παρακολουθείται η κατανάλωση ενέργειας στο Δημόσιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σκρέκας: Θα παρακολουθείται η κατανάλωση ενέργειας στο Δημόσιο

Ιούνιος 09, 2022 - 11:32

Το νέο πλαίσιο για την επιβράβευση εξοικονόμησης ρεύματος παρουσίασαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και η Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου την Πέμπτη 9 Ιουνίου.

Ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε ένα σχέδιο τριών σημείων για εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο:

Συστηματοποίηση της εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο
Ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης κατανάλωσης ενέργειας σε δημόσια κτίρια
Άμεσα μέτρα για μείωση 10% της κατανάλωσης ενέργειας και μεσοπρόθεσμα μέτρα με στόχο τη μείωση κατά 30% το έτος. Κίνητρα για την επίτευξη στόχων εξοικονόμησης ενέργειας.

Από την πλατφόρμα, όπως έγινε γνωστό, θα παρακολουθείται η κατανάλωση ενέργειας στα 212.000 ρολόγια του δημοσίου και εκεί θα καταγράφονται οι λογαριασμοί του ρεύματος είπε ο κ. Σκυλακάκης ανακοινώνοντας ότι με ΚΥΑ θα οριστούν υπεύθυνοι δράσεων εξοικονόμησης ανά φορέα και υπουργείο που με τη σειρά τους θα ορίσουν υπευθύνους ανά κτίριο.

Θα γίνεται έλεγχος στα δημόσια κτίρια για την εφαρμογή του μέτρου συγκρίνοντας τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος του 2021 με αυτούς του 2022.  Στόχος η μείωση της κατανάλωσης κατά 10% άμεσα, ενώ θα ληφθούν και μεσομακροπρόθεσμα μέτρα για μείωση της κατανάλωσης έως 30% μέχρι το 2030.

Για τα δημοτικά κτίρια υπεύθυνοι θα είναι οι δήμαρχοι.