Περιοδεύουσα έκθεση για το υποψήφιο Απόθεμα Βιόσφαιρας όρους Πάρνωνα - Κάβου Μαλέα στο Παλαιό Γυμνάσιο Λεωνιδίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Περιοδεύουσα έκθεση για το υποψήφιο Απόθεμα Βιόσφαιρας όρους Πάρνωνα - Κάβου Μαλέα στο Παλαιό Γυμνάσιο Λεωνιδίου

Ιούλιος 04, 2022 - 17:57

Η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου παρουσιάζει για πρώτη φορά προς το ευρύ κοινό, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «MELITZAZZ 2022 REUNION», την Έκθεση ερμηνείας αναφορικά με το υποψήφιο Απόθεμα Βιόσφαιρας Πάρνωνα- Μαλέα, στον χώρο του Παλαιού Γυμνασίου Λεωνιδίου, προσεχώς "Κέντρο ανάδειξης του Αποθέματος Βιόσφαιρας Αν. Πελοποννήσου".

Η περιοδεύουσα έκθεση θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της επικοινωνιακής εκστρατείας των φορέων της περιοχής με κύριο στόχο την ενημέρωση, εκπαίδευση και προβολή σχετικών δράσεων για την ενίσχυση της υποψηφιότητας ένταξης της περιοχής Πάρνωνα - Μαλέα στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας του Προγράμματος MAB (Man and the Biosphere Programme), υπό την καθοδήγηση και την υποστήριξη της UNESCO.

Η έκθεση ως ένα συμπυκνωμένο αλλά ολοκληρωμένο μέσο πληροφόρησης για την αξία της περιοχής του προτεινόμενου Αποθέματος Βιόσφαιρας Πάρνωνα-Μαλέα, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της καθώς και τον σημαντικό ρόλο της Μονάδας σε επίπεδο προστασίας, διαχείρισης και εκπαίδευσης, θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ με ωράριο λειτουργίας 20:00-23:30μ.μ..

Η θεματολογία της έκθεσης χωρίζεται σε τέσσερις βασικές ενότητες που συνοπτικά περιλαμβάνουν:

1. γενικές πληροφορίες για τα Αποθέματα Βιόσφαιρας,

2. περιγραφή των πολιτισμικών, φυσικών και κοινωνικών στοιχείων του προτεινόμενου Αποθέματος Βιόσφαιρας Πάρνωνα-Μαλέα,

3.το εγχείρημα της υποψηφιότητας του προτεινόμενου Αποθέματος Βιόσφαιρας Πάρνωνα-Μαλέα, και

4.στοιχεία για την Μονάδα Διαχείρισης και τη διαδικασία παραγωγής της περιοδεύουσας Έκθεσης.

Η παραγωγή της έκθεσης συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020» (ΠΑΑ) 2014-2020, από τις πιστώσεις του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων, Κωδ. ΣΑ 082/1, μέσω της Ομάδας Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.) Πάρνωνας Α.Ε. (Αναπτυξιακός Οργανισμός Ο.Τ.Α.) ως φορέας υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος LEADER/CLLD.