Πάτρα: Έδιωξαν ασθενή με έμφραγμα από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέα» - Πέθανε λίγο μετά στον δρόμο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πάτρα: Έδιωξαν ασθενή με έμφραγμα από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέα» - Πέθανε λίγο μετά στον δρόμο

Ιούλιος 15, 2022 - 10:38

Πήγε στο νοσοκομείο με συμπτώματα εμφράγματος, τον έδιωξαν επειδή το νοσοκομείο  δεν εφημέρευε, πέθανε λίγο μετά, στον δρόμο.

Μια καταγγελία που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου ήρθε στο φως. Πρόκειται για έναν άνδρα 49 ετών, ο οποίος κατάλαβε ότι υφίστατο έμφραγμα στο σπίτι του. Ο άνδρας πήγε στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, με δυνατούς πόνους στο στήθος και στην πλάτη. Εκεί, του είπαν ότι το νοσοκομείο δεν είχε εφημερία και να πάει αλλού. Ο άνθρωπος πέθανε στον δρόμο, λίγα μέτρα πιο κάτω.

Οι υπεύθυνοι, σύμφωνα με τους συγγενείς του, φέρονται να του είπαν πως η μονάδα δεν εφημέρευε και ότι θα πρέπει να πάει στο νοσοκομείο του Ρίου. «Τον έδιωξαν», λένε χαρακτηριστικά οι συγγενείς του. Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» Ηλίας Θοδωρόπουλος δήλωσε στο pelop.gr ότι το θέμα είναι υπό διερεύνηση, καθώς σύμφωνα με τις προφορικές εξηγήσεις του προσωπικού του νοσοκομείου, που είδαν το βράδυ της Τετάρτης τον άτυχο άνδρα, δεν προέκυψε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος ο 49χρονος έφτασε μόνος του στο νοσοκομείο και ανέφερε πόνο στην πλάτη πιθανόν από ψύξη, όπως ο ίδιος δήλωσε στο προσωπικό του νοσοκομείου, και γι αυτό το λόγο του πρότειναν να επισκεφθεί το ΠΓΝΠ στο Ρίο, που εφημέρευε.

«Δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα, γι αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο» δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας κατηγορηματικά πως «οποιοσδήποτε πολίτης έφτανε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας θα τύγχανε των πρώτων βοηθειών και της απαραίτητης φροντίδας, ακόμα κι αν δεν εφημέρευε, και το ίδιο θα έκανε και το Νοσοκομείο μας».

Πάντως, δεν είναι το πρώτο περιστατικό, δυστυχώς. Θυμίζουμε ότι πριν από δύο μήνες ένας άνδρας πέθανε από πνευμονική εμβολή στο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, σε μια καρέκλα στα Επείγοντα, αφού οι γιατροί του είχαν πει ότι δεν είχε κάτι σοβαρό και ότι θα έπρεπε να γυρίσει σπίτι του...