Καλύτερα εκλογές παρά περιοδείες, κύριε Πρωθυπουργέ!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Καλύτερα εκλογές παρά περιοδείες, κύριε Πρωθυπουργέ!

Ιούλιος 25, 2022 - 11:57

Στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου χθες σύσσωμη η πολιτική σκηνή της χώρας παραβρέθηκε στη δεξίωση για την αποκατάστασή της δημοκρατίας.

Ήταν όλοι τους εκεί σε αυτή τη δεξίωση που κανένα νόημα δεν έχει για τους πολίτες -ή για την ίδια τη δημοκρατία. Ιδίως μάλιστα μια Κυριακή που η χώρα καιγόταν -και συνεχίζει να καίγεται- δυτικά, ανατολικά, βόρεια και νότια.

Τα βλέμματα, λέει, έπεσαν πάνω στον καινούριο του «κλαμπ» των αρχηγών κομμάτων, τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος δεν είχε πολλά - πολλά με τον κ. Αλέξη Τσίπρα, αν και κάθονταν δίπλα - δίπλα.

Στο περιθώριο της δεξίωσης Ο Πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους: «Σας τα έλεγα εγώ ότι δεν θα κάνω εκλογές, κι εσείς δε με ακούγατε. Εμείς θα συνεχίσουμε τις περιοδείες μας. Θα φανεί ποιος έχει την καλύτερη πολιτική φυσική κατάσταση. Ούτε εκλογές θα γίνουν ούτε ανασχηματισμός. Φύγετε για διακοπές άνετα», τους είπε.

Δηλαδή, ο Πρωθυπουργός μάς... απειλεί ότι θα συνεχιστούν οι εντελώς ανούσιες βόλτες και εκδρομούλες των κλιμακίων του κόμματος, υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και βουλευτών, για ανταλλαγή φιλοφρονήσεων με τους διορισμένους της κυβέρνησης ή για «ζέσταμα» της μηχανής του κόμματος για τις εκλογές που έτσι κι αλλιώς δεν είναι τόσο μακριά.

Μεταξύ μας: Καλύτερα εκλογές, κύριε Μητσοτάκη! Καλύτερα εκλογές!.. Έτσι κι αλλιώς, το αλληλο-λιβάνισμα δεν αποδεικνύει την καλύτερη «πολιτική φυσική κατάσταση» του κόμματος...

 

Γαλανιάδη Εύα