ΠεΣυ: Συνεδρίαση με άρωμα εκλογών... 2019 - Χαμένοι δεματοποιητές, «γονυκλισίες» και «χειροφιλήματα»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΠεΣυ: Συνεδρίαση με άρωμα εκλογών... 2019 - Χαμένοι δεματοποιητές, «γονυκλισίες» και «χειροφιλήματα»

Αύγουστος 03, 2022 - 18:31

Η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τετάρτη νωρίς το απόγευμα στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη αφορούσε την Απογραφή έναρξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ισολογισμός έναρξης της 01ης Ιανουαρίου 2018 (Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής υπ΄ αριθμ. 1030/12-07-2022 (ΑΔΑ: 6ΜΛΟ7Λ1-Ο0Κ)  με θέμα «Προσαρμογή εισηγητικής έκθεσης επικαιροποίησης απογραφής έναρξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ισολογισμός έναρξης 01ης Ιανουαρίου 2018»).

Ωστόσο, ακόμα και αυτό το μάλλον τυπικό θέμα, έφερε εντάσεις ανάμεσα στην περιφερειακή αρχή και στην παράταξη Τατούλη, ενώ ξύπνησαν αναμνήσεις από την προεκλογική περίοδο του 2019.

Κατά την εισήγησή του ο κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε: «Είναι πολύ σημαντικό το έργο της καταγραφής της ακριβούς θέσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου την 1η/1/2018. Η επιτροπή απογραφής επεξεργάστηκε τα στοιχεία για την καταγραφή της θέσης της Περιφέρειας, έκθεση που εγκρίθηκε με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Η εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος, σημαίνει διαφανής παρακολούθηση έργων. Τα στοιχεία συνελέγησαν από πολλούς φορείς και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα ολοκληρωθεί η αποτίμηση ως 1/1/22 και θα συνεχιστεί η απρόσκοπτη εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος».

Η κυρία Ντίνα Νικολάκου αναφέρθηκε στις προεκλογικές τοποθετήσεις της παράταξης Νίκα η οποία κατηγορούσε για κακοδιαχείριση την παράταξη Τατούλη και είπε: «Να τελειώνει η μαύρη σελίδα που άνοιξε το 2019, τα στοιχεία έτσι όπως αποτυπώνονται αναλυτικά από έναν έλεγχο σε βάθος απέδειξαν ότι δεν υπήρχε διαφθορά. Δεν ξέρω αν σας ενημέρωσαν ότι υπήρχε ένα παραδοτέο εξαιρετικά ωφέλιμο από την Πελοπόννησος ΑΕ», 

Ο κ. Παναγιώτης Νίκας απαντώντας, είπε ότι η τελευταία συνεδρίαση του ΠεΣυ για το καλοκαίρι θα έπρεπε να είναι ήρεμη, υπογράμμισε:

«Το διπλογραφικό έπρεπε να υπήρχε εδώ και χρόνια, σύμφωνα με τον νόμο. Ξοδεύτηκαν από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, 350.000 ευρώ. Παραλήφθηκε Όχι. Έγιναν βήματα; Όχι. Αυτή η περιφερειακή αρχή, έχει διαθέσει ένα ποσό 65.000 ευρώ και έρχονται τα αποτελέσματα. Αυτό δεν είναι ένα στοιχείο ως προς το πώς γίνεται διαχείριση του δημοσίου χρήματος; Και επειδή είπατε για δικαστήρια, η Περιφέρεια κέρδισε δικαστήριο με τον κ. Πετρή 700.000 ευρώ για την παράκαμψη του Πεταλιδίου».

Στη συνέχεια ρώτησε: «Για τους δύο χαμένους δεματοποιητές που είναι χαμένοι, πού βρίσκονται; Για μελέτες και το τι παραλάβαμε, για το Διαστημικό Κέντρο για την Πελοποννησιακή Τράπεζα;».

Να μην μας λέτε να μην σας τα λέμε. Υπάρχει ένα παρελθόν για το οποίο υπάρχει συνείδηση στον κόσμο.

Ο κ. Γόντικας είπε: «Καταψηφίζουμε την απογραφή σας και τον ισολογισμό σας, γιατί είναι πλαστός και εικονικός».

Ο κ. Κάτσαρης αναφέρθηκε στους δεματοποιητές, απαντώντας στον κ. Γόντικα που ρώτησε τι να έχουν απογίνει: «Οι δεματοποιητές έκαναν φτερά, Νίκο! Ούτε ο περιφερειάρχης δεν ξέρει πού βρίσκονται!».

Υπηρετείτε ένα σύστημα διεφθαρμένο, σάπιο. Η εξουσία που εναλλάσσεται μεταξύ των αστικών κομμάτων, που καλύπτουν και αλληλοκαλύπτονται ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντας κανέναν Τσοχατζόπουλο, κανέναν χαζό, δηλαδή. Η δουλειά σας είναι να προωθείτε τις μπίζνες των ιδιωτών, μέσω της περιφέρειας, να μοιράζετε το δημόσιο χρήμα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Μανώλης Σκαντζός είπε: «Δεν έχει σχέση το σημερινό θέμα με την καλή ή την κακή διαχείριση. Ξέρετε τι σημαίνει η απογραφή. Σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με καλή ή κακή διαχείριση. Το τι λέγαμε πριν από τις εκλογές, τι σχέση έχει, εσείς κριθήκατε στις εκλογές αν κάνατε σωστή ή όχι διαχείριση. Θα κριθούμε κι εμείς μεθαύριο.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο κ. Τατούλης: «Εκτιμώ ότι συνεχίζουμε στο γνωστό παραλήρημα και επιδεινώνεται συνεχώς το κύρος του οργάνου. Δεν ξέρουμε ποιο θέμα συζητάμε και δεν ξέρουμε σε ποιον πολιτικό χρόνο μιλάμε. Σε έναν χρόνο έχουμε εκλογές, δεν θα έχουμε τον πρόεδρο της ΝΔ εφτά φορές να περιοδεύει στις καταστροφές και στις λάσπες, γαι να βοηθήσει αυτόν που δεν μπορούσε να σταθεί μόνος του, αυτόν που έκανε μεγάλο χειροφίλημα και γονυκλισία στον τέως πρωθυπουργό. Δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από την παράταξη της περιφερειακής αρχής. Κρίθηκε να υπηρετήσει έναν θεσμό στον οποίο δεν πίστευε και είχε κατά νου μαζί με την κυβέρνηση να τον αποδομήσει. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, απέναντι στα φοβικά σύνδρομα».

350.000 ευρώ για το διπλογραφικό, δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό, Ας αποτιμηθεί αυτό το κόστος σε ένα ποσό πολύ μικρότερο από αυτό που δόθηκε στους νέους ορκωτούς λογιστές για να προχωρήσει η διαδικασία παραπέρα. 

«Υπάρχουν δικαστικές αρχές, να απευθυνθείτε εκεί. Έχετε τα στοιχεία για να ξεκινήσει το διπλογραφικό, και βρήκατε έργα εν εξελίξει, προσπαθείτε να αποδράσετε τώρα.»