Πακέτο μέτρων έως 2,3 δισ. θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πακέτο μέτρων έως 2,3 δισ. θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ

Αύγουστος 05, 2022 - 09:43

Σύμφωνα με πηγές του οικονομικού επιτελείου, ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός «βρίσκεται στα σκαριά». Βάσει αυτού, όπως είπε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, θα ενισχυθούν περαιτέρω νοικοκυριά και επιχειρήσεις, έναντι της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού.

Όπως αναφέρουν πηγές στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το ΑΕΠ αναμένεται να είναι υψηλότερο, σύμφωνα και με την Κομισιόν, κατά 7 δισ. ευρώ, δηλαδή να φτάσει στα 204 δισ. ευρώ, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 197 δισ. ευρώ, με τη βοήθεια και του τουρισμού. Ετσι, τα επιπλέον έσοδα υπολογίζεται ότι θα είναι περίπου 2,2-2,3 δισ. ευρώ. Στο επίπεδο αυτό περίπου θα κινηθεί και ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός, προσθέτουν.

Οι αποφάσεις για τη διάθεση των επιπλέον πόρων αναμένεται να ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως προκύπτει και από τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στην ΕΡΤ. «Στις αρχές του Σεπτεμβρίου θα δούμε πώς κινείται η οικονομία, πώς θα εξελιχθεί το ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο και τις ανάγκες του δ΄ τριμήνου», είπε ο κ. Σταϊκούρας. «Ούτως ή άλλως τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Τυχαίνει να είναι τότε χρονικά και η ΔΕΘ».