Διαρροές: Ουκρανοί και Αρμένιοι ζήτησαν την παρακολούθηση Ανδρουλάκη - Διαψεύδει η Αρμενία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Διαρροές: Ουκρανοί και Αρμένιοι ζήτησαν την παρακολούθηση Ανδρουλάκη - Διαψεύδει η Αρμενία

Αύγουστος 07, 2022 - 09:50

φωτογραφία Eurokinissi

Οι διαστάσεις που παίρνει το σκάνδαλο των «επισυνδέσεων», ή αλλιώς παρακολουθήσεων, είναι σοβαρές. Οι πολίτες παρακολουθούν άναυδοι τα όσα συμβαίνουν, κυρίως εξαιτίας του τρόπου χειρισμού των αποκαλύψεων από την κυβέρνηση.

Η οποία κυβέρνηση αφήνει να διαρρεύσει, μέσω ρεπορτάζ ελληνικού καναλιού, ότι αίτημα κατατέθηκε απευθείας από τις μυστικές υπηρεσίες Ουκρανίας και Αρμενίας για παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη (είναι Ευρωβουλευτής), καθώς συμμετείχε σε επιτροπή στο Ευρωκοινοβούλιο σε θέματα σχετικά με την Κίνα.

Οι δύο χώρες, είχαν υπόνοιες ότι μπορούσαν να αλιεύσουν πληροφορίες σχετικά με το ενδεχόμενο να κηρύξει πόλεμο η Ρωσία, ενώ το αίτημα υπεβλήθη στην ΕΥΠ και κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, έγινε η νόμιμη επισύνδεση στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η παρακολούθηση έλαβε χώρα το διάστημα 14 Σεπτεμβρίου 2021 - 14 Δεκεμβρίου 2021, καθώς ο νόμος επιτρέπει τρίμηνη παρακολούθηση και η ΕΥΠ ζήτησε να τερματιστεί καθώς παρήλθε το νόμιμο τρίμηνο.

Κατηγορηματικά διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή της Αρμενίας στο θέμα των παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνομιλιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο πρέσβης της χώρας στην Ελλάδα, κ. Τιγκράν Μκρτσιάν.

Ο Αρμένιος πρέσβης σχολίασε χαρακτηριστικά : «Είναι ένα ξεδιάντροπο ψέμα. Η Αρμενία ΠΟΤΕ δεν ζήτησε από καμία κυβέρνηση να ακούσει το τηλέφωνο κανενός».