Έρχονται εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης στο ΕΣΥ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Έρχονται εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης στο ΕΣΥ

Σεπτέμβριος 12, 2022 - 14:01

φωτογραφία Eurokinissi

Στις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη ΔΕΘ, με αφορμή ερώτηση που του υποβλήθηκε σχετικά με την έλλειψη αναισθησιολόγων στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Πλεύρης αποκάλυψε ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση εξετάζουν την πρόσληψη με μερική απασχόληση γιατρών στα νοσοκομεία.

Σε περιοχές όπου διαγωνισμοί κηρύσσονται άγονοι, θα δίνεται η δυνατότητα πρόσληψης εργαζομένων για κάποιες ώρες ή ημέρες της εβδομάδας χωρίς να υποχρεούνται να αφήσουν την εργασία τους σε κάποια ιδιωτική δομή Υγείας.

Η νέα προκήρυξη για θέσεις μερικής απασχόλησης, τόνισε, «θα φέρει πιο ευέλικτες σχέσεις εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία». Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το σχέδιο για ιδιωτικά χειρουργεία τις απογευματινές ώρες στα δημόσια νοσοκομεία από γιατρούς του ΕΣΥ, που θα είναι επί πληρωμή για τους ασθενείς αλλά σε τιμές πιο προσιτές από ό,τι στον ιδιωτικό τομέα. Ταυτόχρονα, ο κ. Πλεύρης δεσμεύτηκε ότι έως το 2025 όλα τα ΤΕΠ θα ανακαινιστούν με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ τα 157 Κέντρα Υγείας προβλέπεται να ενισχυθούν με δυναμικό και υποδομές.