Οικονόμου: Ο τόπος χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση, όχι κατ' ανάγκη μονοκομματική

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Οικονόμου: Ο τόπος χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση, όχι κατ' ανάγκη μονοκομματική

Σεπτέμβριος 12, 2022 - 14:01

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, στις εκλογές και στα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ σχετικά με την αυτοδυναμία και τις συνεργασίες μεταξύ των κομμάτων.

Ο κ. Οικονόμου ότι η ΝΔ θα επιδιώξει την αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές, και ότι το δίλημμα που θα τεθεί στο εκλογικό σώμα είναι το «Μητσοτάκης ή Τσίπρας».

«Οι πολίτες συγκρίνοντας τους λόγους του Μητσοτάκη και του Τσίπρα έχουν μία λογική επιλογή: τη σταθερότητα, τη συνέπεια και τη συνέχεια» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ύστερα, αναφέρθηκε στο σενάριο,  το οποίο παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης, για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Μέρα 25 με την ανοχή του ΚΚΕ, για σχηματισμό κυβέρνησης.

«Ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι μία από τις προϋποθέσεις που θα συμμετείχε ο ίδιος είναι να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα». «Ισχύει αυτή η δήλωσή του», αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Οικονόμου μετά το ερώτημα επανέλαβε: «Η δίκη μας άποψη είναι ότι ο τόπος χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση», υπογραμμίζοντας πώς «αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι θα είναι μία μονοκομματική κυβέρνηση».