Διακοπή της συνεδρίασης του ΠεΣυ Πελοποννήσου λόγω νέας κόντρας Σκαντζού - Νικολάκου (vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Διακοπή της συνεδρίασης του ΠεΣυ Πελοποννήσου λόγω νέας κόντρας Σκαντζού - Νικολάκου (vid)

Οκτώβριος 17, 2022 - 17:32

Για ακόμα μία φορά έγιναν... μαλλιά κουβάρια ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός και η περιφερειακή σύμβουλος της «Νέας Πελοποννήσου» Ντίνα Νικολάκου κατά τη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου τη Δευτέρα το απόγευμα.

Με αφορμή μια φράση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ότι βρέθηκε στο υπουργείο (Υποδομών) για να συζητήσει τα της μελέτης του αντιπλημμυρικού της Καλαμάτας, η κυρία Νικολάκου παρενέβη, ρωτώντας για ποια μελέτη κάνει λόγο ο κ. Νίκας.

Η επιμονή της κυρίας Νικολάκου, και το γεγονός ότι ο κ. Μανώλης Σκαντζός ζήτησε την αποβολή της από τη συνεδρίαση, και της επιτέθηκε, λέγοντας «θα σε πετάξει έξω» (σ.σ. ο πρόεδρος), «φύγε», φτάνει», «τι ήρθες να κάνεις πάνω από το κεφάλι μου» και άλλα, όπως «θα σε τακτοποιήσω», ήταν ο λόγος για τον οποίον διεκόπη η συνεδρίαση για πέντε λεπτά.

Αμέσως μετά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είπε ότι η ώρα έχει περάσει, και ότι θα πρέπει να λάβουν μια απόφαση οι σύμβουλοι αφού ακούσουν τους επιστήμονες. Επίσης, είπε ότι το Σώμα πρέπει να πάρει μια απόφαση υπέρ ή όχι της ΜΠΕ.

Ο κ. Γιώργος Δέδες επεσήμανε ότι κανονικά θα έπρεπε η απάντηση της Επιτροπής να έρθει στο ΠεΣυ, να διαμορφώσει γνώμη επ' αυτής το Σώμα και μετά να γίνουν τα υπόλοιπα.

Πες τε μας το πόρισμα της Επιτροπής να το συζητήσουμε και με βάση αυτό να διαμορφώσουμε άποψη που θα πάει στο υπουργείο. Είστε τριπλή εξουσία, κύριε Νίκα. Είστε κυβέρνηση, περιφέρεια και Δήμος. Γιατί έχετε τριπλή άποψη;

Ο κ. Νίκας απάντησε ότι την πρώτη μέρα πήγε τη μελέτη στο υπουργείο, και μετά «έφυγε» στον Τύπο. «Όλες οι εφημερίδες γράφουν για τη μη καθαρή θέση της δική σας», είπε στον κ. Δέδε, με την κυρία Νικολάκου να αναρωτιέται «ποιες εφημερίδες;..». 

Ο κ. Πέτρος Τατούλης έλαβε τον λόγο και είπε:

«Βαίνουμε σε μια λογική του παραλόγου. Οι ενέργειες εξ αρχής ήταν έκνομες. Η διαδικασία που επιλέχθηκε είναι έκνομη, δεν είχε εισηγητή στην προηγούμενη συζήτηση. Με ποιο δικαίωμα η έκθεση πήγε στο υπουργείο Υποδομών, όταν ο εντολοδόχος είναι το ΠεΣυ; Ερήμην του ΠεΣυ; Για προσωπικούς του λόγους ο περιφερειάρχης κωλυσιεργεί συνεχώς για μια μελέτη».

ArcadiaPortal.gr Νέες κόντρες Σκαντζού - Νικολάκου