Η Λαϊκή Συσπείρωση για την ύδρευση και άρδευση Μυκηνών και Κουτσοποδίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την ύδρευση και άρδευση Μυκηνών και Κουτσοποδίου

Αύγουστος 10, 2013 - 13:24

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Ύδρευση και άρδευση στην περιοχή των δημοτικών ενοτήτων Μυκηνών και Κουτσοποδίου  στην Αργολίδα»

Τρίπολη, 9/08/13

Προς Περιφερειάρχη

Δεκαετίες τώρα οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών εμπαίζονται από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, από τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές, ότι τα νερά του Αναβάλου θα φτάσουν στην περιοχή τους, και θα λυθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σε αυτές τις εξαγγελίες έχετε προβεί και εσείς και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χειβιδόπουλος, θέτοντας μάλιστα και χρονικό όριο το τέλος του 2013.

Δείξατε ιδιαίτερη φροντίδα και κινητικότητα για να αδειοδοτηθεί για παράδειγμα η καπιταλιστική επένδυση των πεντάστερων διαμερισμάτων της MIND COMPASS στο Κρανίδι και να λυθεί το πρόβλημα της άρδευσης του γκολφ που θα διαθέτει, με την αδειοδότηση μονάδας αφαλάτωσης για παροχή 12500 m3 νερού την ημέρα.

Δεν κάνατε όμως τίποτα για τις δεκάδες χιλιάδες κατοίκους των παραπάνω περιοχών που έχουν ανάγκη για ανάλογες ποσότητες νερού.

Αυτή η πολιτική σας ικανοποιεί τις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου και αναθέτει τα πάντα στην ιδιωτική πρωτοβουλία:

τις μελέτες στα ιδιωτικά μελετητικά γραφεία, που λυμαίνονται κονδύλια και προγράμματα
την κατασκευή και λειτουργία δημόσιων και κοινωφελών έργων σε μικρούς και μεγάλους εργολάβους, που λειτουργούν με κριτήριο το κέρδος
το κλείσιμο του ΙΓΜΕ
την παράδοση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων στην Πελοπόννησο στο ιδιωτικό κεφάλαιο με στόχο την ιδιωτικοποίηση του νερού για ύδρευση και άδρευση.

 

Αυτή σας η πολιτική που φέρνει τη σφραγίδα της ΕΕ και υλοποιείται από τις κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας, έχει φέρει σε απόγνωση τους μικρούς και μεσαίους αγρότες που βλέπουν το βιος τους να καταστρέφεται.

Σε σύσκεψη-συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Αυγούστου στα Φίχτια για αυτό το σοβαρό ζήτημα, αν και καλεστήκατε και εσείς και αντιπεριφερειάρχης, προκλητικά απουσιάζατε.

 

Ερωτάσθε:

τι θα κάνετε άμεσα τώρα, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη για να αντιμετωπιστεί προσωρινά το πρόβλημα;
ποιο το χρονοδιάγραμμα των υπηρεσιών της περιφέρειας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την υλοποίηση του έργου να φτάσουν τα νερά του Αναβάλου στην περιοχή και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα;
ποια μέτρα πήρατε για τους ιδιώτες που είναι ασυνεπείς στις συμβατικές τους υποχρεώσεις, όσον αφορά στο συγκεκριμένο έργο;
θα ανακόψετε την καταστροφική πορεία με την ιδιωτικοποίηση του νερού και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων της Πελοποννήσου από το ιδιωτικό κεφάλαιο.

 

Ο επικεφαλής της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ