Λεωνίδας Κουτσογιάννης: Ο φασισμός έρχεται … δεν μπορεί να μην βλέπουμε ότι δεν είναι ισχνή μειοψηφία…

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λεωνίδας Κουτσογιάννης: Ο φασισμός έρχεται … δεν μπορεί να μην βλέπουμε ότι δεν είναι ισχνή μειοψηφία…

Νοέμβριος 01, 2022 - 12:03

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συγχαρητήρια στον προοδευτικό Λούλα ντα Σίλβα για τη Πύρρειο νίκη του απέναντι στον φασίστα Ζαΐρ Μπολσονάρου, στην μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής των 214 εκατ κατοίκων.

Το μήνυμα είναι προσωρινά ελπιδοφόρο για τις προοδευτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο ως μια σημαντική εξέλιξη για το μέλλον της Βραζιλίας αλλά ταυτόχρονα ανησυχητικό, επειδή ήταν οριακό παρά τις πληγές μιας πολωμένης και κατακερματισμένης κοινωνίας.

Βιώνουμε απανωτές κρίσεις και στην απειλή της φτωχοποίησης  απαιτείται αλλαγή φιλοσοφίας και άμεση παρέμβαση στην οικονομία επειδή οι εταιρείες και η αγορά δεν θα δώσουν τις λύσεις.

Ο Σεβασμός του κράτους δικαίου είναι θεμελιώδης αρχή της Δημοκρατίας, για να μην ισχύει ο νόμος του Ισχυρού … !

Ας σκεφτούμε την δημιουργία ενός πεδίου ανοιχτής δημοκρατικής διαβούλευσης των πολιτών, μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας, συνεχούς συμμετοχικής διαδραστικότητας για όλο το φάσμα των πολιτικών.

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί οφείλουν να αναπτύξουν τα δικά τους σημερινά εργαλεία για ουσιαστικό διάλογο με ενημερωμένους πολίτες.

Για παράδειγμα, μήπως θα έπρεπε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αγοράσει - αντί του εκκεντρικού Έλον Μασκ -, το Twitter;

Με προοπτική την ανάπτυξή του, ώστε να διασφαλιστεί η αυθεντική δημοκρατική συζήτηση, ο διάλογος και η διαβούλευση με τους πολίτες της Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως;

Μιλάμε για συμμετοχική Δημοκρατία γιατί εταιρείες & ανεξέλεγκτη  αγορά δεν θα λύσουν το πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης, της έλλειψης στέγης  ούτε και της διατροφικής ανεπάρκειας.

Υποχρέωση των προοδευτικών δυνάμεων είναι να διεκδικήσουν περισσότερη συμμετοχή και επιρροή των νέων και δημιουργικών παραγωγικών δυνάμεων των κοινωνιών μας, αλλιώς η αποστασιοποίηση και αναζήτηση πρόσκαιρων δήθεν σωτήρων θα καλλιεργεί νεοφασίζουσες αντιλήψεις εκκολάπτοντας το αυγό του … φιδιού!

Άργος 01 Νοε 2022
Λεωνίδας Ζ Κουτσογιάννης
Οικονομολόγος Μελετητής
Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ Αργολίδας