«Κόντρα» Βασίλη Κικίλια - Παναγιώτη Νίκα... και για τον Αντώνη Σαμαρά;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Κόντρα» Βασίλη Κικίλια - Παναγιώτη Νίκα... και για τον Αντώνη Σαμαρά;

Νοέμβριος 01, 2022 - 12:06

Οι εκλογές πλησιάζουν και η... καταμέτρηση δυνάμεων έχει ξεκινήσει. Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου οι βουλευτές στην Αρκαδία αλλά και σε όλη τη χώρα δεν άφησαν ούτε λιθαράκι που να μην το πατήσουν για να αναθερμάνουν τις σχέσεις με τους ψηφοφόρους. Στην Πελοπόννησο, βέβαια, είχαμε και επισκέψεις υπουργών, αλλά και πρώην πρωθυπουργού, ενώ οι συναντήσεις προκάλεσαν ποικίλα σχόλια.

Πολλά και διάφορα συνέβησαν στη Μεσσηνία το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, καθώς εκεί είχαν συνάντηση ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Θέμα της συνάντησης, τα εκλογικά «κουκιά». Ο κ. Κικίλιας μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τον κ. Σαμαρά και είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός στήριξε τη Μεσσηνία και στα μεγάλα έργα αλλά και στις ανθρώπινες στιγμές, όπως στην πλημμύρα της Καλαμάτας.

Για αυτό το τελευταίο, κάποιοι σχολίασαν ότι ουσιαστικά ήταν «καρφί» του υπουργού για τον πρώην δήμαρχο Καλαμάτας και νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος έχει την πεποίθηση ότι σε τέτοιες ώρες δεν ωφελούνται οι πληγέντες με το να δουν τους αυτοδιοικητικούς να περπατούν στις λάσπες παρουσία της κάμερας. Ο κ. Νίκας, τριάντα χρόνια αυτοδοικητικός, είναι συνεπής σε αυτή του την πεποίθηση.

Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος είχε θερμό ασπασμό με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Παναγιώτης Νίκας σε τηλεοπτική του συνέντευξη σχολίασε: «Οι μικροπολιτικές προσπάθειες, δεν πρέπει να μας απασχολούν. Ο καθένας εκφράζεται με τον τρόπο που νομίζει. Ο κ. Κικίλιας είναι υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πρόεδρος είναι ο Μητσοτάκης, διότι κάποιοι ενδεχομένως να μην το αποδέχονται αυτό και να θεωρούν ότι κάποιος άλλος είναι πρόεδρος».

Σημειωτέον ότι ο Παναγιώτης Νίκας, όταν ο κ. Κικίλιας ήταν υπουργός Υγείας, είχε συγκρουστεί μαζί του και για το θέμα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, που δεν έγινε τελικά νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, αλλά και για άλλα ζητήματα. Μάλιστα, τον Μάιο του 2021, ο κ. Νίκας τα είχε... ψάλλει στον Κ. Κικίλια, λέγοντας ότι η Περιφέρεια και χρήματα έδωσε και στήριξε τα νοσοκομεία, αλλά το υπουργείο δεν είχε κάνει το ίδιο.